Echipele ISU Caraș-Severin intervin pentru stingerea incendiului la locomotiva unui tren privat de marfă

Compania Naţională de Căi Ferate „CFR” SA, administratorul reţelei feroviare naţionale, informează că în jurul orei 11.35, mecanicul unui tren privat de marfă a anunțat izbucnirea unui incendiu la locomotiva împingătoare a trenului. Trenul se afla în circulație pe distanța Domașnea Cornea-Poarta.

Trenul de marfă, care aparține operatorului privat Tim Rail Cargo, are în compunere 40 de vagoane încărcate cu cereale și circula pe relația Constanța Port – Timișoara Nord. Incendiul a fost anunțat telefonic la 112 de mecanicul trenului.

Menționăm faptul că, până la finalizarea intervențiilor desfășurate la fața locului de echipele ISU Caraș-Severin, Sucursala Regională de Căi Ferate Timișoara asigură transbordare auto pe distanța Iablanița – Caransebeș, pentru călătorii aflați în trenurile IR 72-1, care circulă în relația București Nord – Budapesta și IR 73-2, care circulă în relația Budapesta – București Nord.

Echipele feroviare de intervenție ale SRCF Timișoara sunt, de asemenea, prezente la fața locului și vor stabili condițiile de reluare a traficului pe distanța Domașnea Cornea – Porta, după stingerea incendiului, retragerea garniturii de marfă și verificarea liniei de cale ferată și a liniei de contact, în zona incendiului.

Cauzele izbucnirii incendiului la locomotiva împingătoare a trenului privat de marfă vor fi stabilite de organele de anchetă.

Compania Naţională de Căi Ferate CFR S.A. cere scuze călătorilor pentru disconfortul creat de producerea acestui eveniment şi îi asigură că personalul feroviar va interveni operativ pentru reluarea în condiții normale a traficului feroviar pe distanța respectivă.

Cele mai citite

Related Articles