Înapoi în bănci de luni, 8 februarie: În Caraş-Severin există materialele sanitare necesare şi o parte dintre profesori s-au vaccinat

Semestrul al doilea începe de luni, 8 februarie, cu prezenţă fizică, în funcţie de rata de infectare din localitate. În Caraş-Severin, doar 5 unităţi de învăţământ vor funcţiona în scenariul roşu urmare a ratei mari de infectare cu COVID-19.

Astfel că la Liceul Teoretic Bilingv Româno-Croat din Caraşova, Şcolile Gimnaziale din Văliug, Ocna de Fier, Ramna şi Vermeş, cursurile vor continua la fel ca şi până acum, în format online. Alte 57 unităţi se află în scenariu verde şi 60 în scenariul galben.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Caraş-Severin, Ion Chiosa, ne-a declarat că toate şcolile sunt pregătite pentru reluarea cursurilor în format fizic. O mare parte din stocurile necesare pentru respectarea măsurilor igienico-sanitare împotriva răspândirii virusului COVID-19, au rămas neutilizate ca urmare a suspendării activităţii în toamna anului trecut.

În ceea ce priveşte vaccinarea cadrelor didactice, doar 12% din profesorii din Caraş-Severin înscrişi pe liste s-au imunizat până acum. Este vorba de 168 de cadre didactice dintr-un total de 1.422, fără personalul didactic auxiliar şi nedidactic. Ministrul Educaţiei, Sorin Câmpeanu a declarat că vrea ca profesorii să fie vaccinaţi prioritar cu serul de la Astra Zeneca, cel mai nou vaccin aprobat de Agenţia Europeană a Medicamentelor.

De același autor

Related Articles