Activitatea Tribunalului Caraş-Severin a scăzut cu 12,54% faţă de anii anteriori

Sub aspectul indicatorilor de eficienţă, Tribunalul Caraş-Severin împreună cu cele 3 judecătorii arondate, Caransebeş, Oraviţa şi Moldova Nouă se încadrează la gradul “Eficienţ”, se arată în bilanţul activităţii instituţiei de anul trecut pentru perioada 1 ianuarie 2018 – 31 decembrie 2020. Pentru calculul indicatorilor s-a ţinut cont, printre altele, de ponderea dosarelor ajunse în căile de atac la instanţă superioară raportat la numărul dosarelor soluţionate la instanţa de referinţă, respectiv hotărâri atacate/ hotărâri pronunţate.

În medie, anul trecut, fiecărui judecător al Tribunalului Caraş-Severin, i-a revenit pentru soluţionare un număr de 922 dosare, cea mai mare încărcătură fiind înregistrată la Judecătoria Caransebeş şi cea mai scăzută la Tribunalul Caraş-Severin unde indicele de operativitate a fost de aproape 97%, acelaşi procent ca şi media naţională pe tribunale. Din numărul total al dosarelor înregistrate la tribunal şi la cele 3 judecătorii, la finele anului trecut au rămas pe rol un număr de 8.701 dosare nesoluţionate.

Pe parcursul anului trecut, 28.382 dosare s-au aflat pe rolul tribunalului Caraş – Severin şi a celor 3 judecătorii arondate. Dintre acestea, aproape 21 de mii au reprezentat cauze noi. Încadrarea Tribunalului Caraş-Severin, pe 2020, a constat într-un număr de 6.723 de dosare din care 2.129 erau dosare nesoluţionate din anii anteriori.

Comparativ cu 2019, volumul de activitate a scăzuţ în valoare absolută cu 964 dosare şi în procente, cu 12,54 %, a declarat pentru Radio Reşiţa preşedintele Tribunalului Caraş-Severin, judecător, Petru Juca.

De același autor

Related Articles