Spitalul Victor Babeș Timișoara, unitatea sanitară din România cu cel mai mare procent de angajați vaccinați anti COVID. A început administrarea rapelului

După exact 21 de zile de la prima vaccinare, cadrelor medicale și personalului administrativ de la Spitalul de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie Doctor Victor Babeș Timișoara le-a fost administrat rapelul (a doua doza de vaccin) de ieri. 412 angajați ai unității sanitare vor fi imunizați împotriva COVID 19.

Dozele de vaccin au fost aduse la Spitalul de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie Doctor Victor Babeș Timișoara de la Centrul Regional de Stocare și Distribuție. Primele cadre medicale imunizate au fost, ca și la prima vaccinare, din 27 decembrie 2020, medicii clinicilor de Pneumologie și Boli Infecțioase, dar și cei ai Compartimentului de Anestezie și Terapie Intensivă.

Este al doilea pas important pentru a reveni la o viață normală. O viață în care să nu ne fie teamă că ne infectăm, dacă ieșim pe stradă, dacă mergem în magazine, la un film sau dacă stăm pe o terasă. Să nu ne mai fie teamă să ne vizităm bunicii sau prietenii. Cel mai mult mă bucură faptul că medicii, asistentele medicale, colegii mei din toate secțiile și compartimentele spitalului au înțeles cât de importantă este vaccinarea. În total, peste 95 la sută din persoanalul spitalului nostru a primit prima doză de vaccin. Astăzi și mâine, cei mai mulți dintre ei vor primi rapelul, restul fiind programați peste două săptămâni. Vreau să le mulțumesc colegilor mei, celor care sunt în Centrul de Vaccinare pentru efortul depus, atât pentru amenajarea centrului, cât și pentru administrarea vaccinului.

Nu este deloc simplu să vaccinezi aproape 500 de persoane în două zile. Ca și în urmă cu trei săptămâni, îi vom vaccina și pe colegii de la Spitalul Municipal și de la Institutul de Boli Cardiovasculare, care au fost alături de noi în toată această perioadă și care au primit prima doză de vaccin pe 27 decembrie aici, la noi, la Spitalul Victor Babeș”, spune managerul Cristian Oancea Spitalului de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie Dr. Victor Babeș Timișoara.

Fară a exagera în vreun fel, aș spune că putem vorbi deja de începutul sfârșitului pandemiei de COVID 19. Cât va mai dura, însă, depinde doar de noi. Lupta nu s-a terminat. Vor mai trece câteva luni bune până când vom scăpa cu adevărat de această boala cumplită care ne-a făcut să pierdem, practic, un an din viață. Succesul campaniei și câștigarea războiului depind de numărul persoanelor care se vaccinează. Doar așa vom reuși cu adevărat să izolăm virusul, să împiedicăm transmiterea lui. Odată cu administrarea celei de-a doua doze, a rapelului, riscul persoanei vaccinate de a face boala devine minim. Iar, în momentul în care 70 la sută din populație va fi vaccinată, putem spune că am învins. Putem să ne luăm cu adevărat viețile înapoi”, spune dr.Teodora Moisil, medic primar boli infecțioase, Spitalul de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie Doctor Victor Babeș Timișoara, coordonatorul campaniei de vaccinare anti COVID 19 din cadrul unității medicale.

Potrivit producătorului vaccinului anti COVID 19 Pfizer BioNTech, eficacitatea acestuia ajunge la capacitate maximă la o săptămână de la administrarea celei de-a doua doze. Odată cu administrarea rapelului, centrul de vaccinare de la Spitalul de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie Doctor Victor Babeș Timișoara se închide.

De același autor

Related Articles