O nouă informare de vreme rea. Şoferii sunt sfătuiţi să se informeze despre starea drumurilor

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o informare de precipitaţii mai ales sub formă de ninsoare, valabilă până mâine, ora 10.00.

În acest interval va ploua în cea mai mare parte a ţării, iar în jumătatea de sud se vor acumula cantităţi, local de peste 10…15 l/mp. Vor predomina ninsorile şi se va depune strat nou de zăpadă, îndeosebi în zona Carpaţilor Meridionali şi de Curbură şi local în Oltenia, Muntenia şi sudul Moldovei. În a doua parte a săptămânii, vremea va deveni rece, local geroasă în cursul nopţilor şi dimineţilor.

În acest context, Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române recomandă ca înainte de a porni în călătorie, să vă informați cu privire la starea drumului pe traseul pe care urmează să-l parcurgeți și să luați în considerare folosirea unor rute alternative.

Pentru siguranța participanților la trafic, conducătorii auto trebuie să-și asigure o bună vizibilitate din autovehicul, prin curățarea parbrizului, lunetei şi a geamurilor laterale, să adapteze viteza la condițiile carosabilului, astfel încât să poată efectua orice manevră în condiții de siguranță, să folosească frâna de motor pentru reducerea vitezei dacă circulă pe un carosabil umed sau alunecos.

Reamintim că, pentru deplasarea pe suprafețe carosabile acoperite cu polei, gheață sau zăpadă, legislația rutieră prevede obligativitatea echipării autovehiculelor cu anvelope de iarnă.

Cele mai citite

Related Articles