[AUDIO]Este oficial: Şi femeile vor putea sluji la altar în Biserica Catolică

Papa Francisc a modificat în mod oficial o lege a Bisericii Catolice, permiţând astfel şi femeilor să administreze împărtăşania, să citească Evanghelia şi să slujească la altar.

De anul acesta şi femeile vor putea sluji în mod oficial la altar. Papa Francisc a modificat recent o lege a Bisericii Catolice. Amănunte a oferit pentru Radio Reşiţa vicarul general al Diecezei de Timişoara, Monsignior Johann Dirschl:

Papa Francisc a modificat recent paragraful 1 al Canonului 10 din dreptul bisericesc romano-catolic. Până în prezent serviciile de lectoraţ, acolitat şi de administrare la altar erau rezervate în special bărbaţilor. De acum însă aceste slujiri sunt deschise şi femeilor, fără ca acestea să fie însă sfinţite întru preoţi, a mai subliniat acesta. Urmează acum ca episcopii locului să elaboreze programe speciale de instruire pentru femeile care doresc să devină lectore sau acolite“.

Msgr. Johann Dirschl

Amintim că, până în prezent doar în cultul protestant puteau sluji femeile la altar pe post de predicator sau prezbiter.

Cele mai citite

Related Articles