[FOTO-AUDIO] Gata vacanţa! CSM Reşiţa a început pregătirile sub comanda lui Alin Minteuan

Vacanţa de iarnă s-a încheiat astăzi pentru jucătorii echipei CSM Reşiţa. 25 de fotbalişti au răspuns prezent la apelul antrenorului Alin Minteuan, care a condus de la ora 15.00 primul antrenament al iernii pe sinteticul din Valea Domanului. În următoarele săptămâni, rosso-nerii vor continua pregătirea pe plan local. Decizia a fost luată după discuţiile purtate cu Alin Minteuan, a precizat preşedintele Cristian Bobar.

“Am avut o şedinţă cu Alin Minteuan, am discutat programul, dar, încă o dată, este foarte greu să-l stabilim, deoarece ninge în toată țara și este posibil ca şi cantonamentul programat în altă parte să-l facem la baza proprie, pentru că avem acest teren sintetic şi condițiile necesare. Trebuie să recunoaştem că nici nu ne permitem să aruncăm cu bani dacă nu suntem 100% convinşi că merită să-i dăm. Sunt doi jucători noi în lot, este vorba de Alex Sălcianu, un fundaș central venit de la Turris Turnu Măgurele și de Alexandru Nicolae Sima, un junior de la loturile naţionale, născut în anul 2002, care poate juca în banda stângă, un produs al Academiei Gheorghe Hagi. Am reziliat cu Matulevicius şi Bruno Vasiu, mai sunt jucători care au acceptul nostru de a se antrena şi de a negocia cu alte echipe. Este vorba despre Caius Lungu şi încă doi fotbalişti. Mai căutăm jucători și sperăm să găsim un fundaș stânga și un atacant. Avem timp să căutăm. Este o perioadă dificilă cu zborurile din alte țări. De exemplu, Acka a ajuns duminică din Italia și trebuie să stea în carantină. Trebuia să vină în probe un portughez, dar i s-a anulat zborul. Trebuie să ne reorientăm și posibil să aducem jucători din Liga 3. Am lucrat cu câțiva scouteri și este posibil să aducem în probe fotbaliști care au făcut diferența în al treilea eșalon”, a spus Cristian Bobar.

La rândul său, antrenorul Alin Minteuan s-a declarat mulţumit de atmosfera de la reunire. Toată lumea e aptă şi dornică de muncă, a spus principalul rosso-nerilor.

”Am revenit cu drag pe teren, deoarece eram de prea mult timp acasă. I-am găsit pe băieți foarte bine, sunt dornici să începem munca. Am încercat să facem câteva transferuri. Sperăm să nu ne oprim aici pentru că, pentru a obține mult mai mult, este nevoie de un lot cât mai valoros. Trebuie să avem dubluri pe posturi, pentru a face față concurenței. Avem și câțiva juniori, sperăm că vor rămâne cu noi după acest cantonament și eu îmi doresc să promovez tineri. Vom încerca să ne pregătim cât mai bine pentru a aborda acest retur cu maximă încredere. 25 de jucători s-au prezentat la primul antrenament și timp de două săptămâni ne vom pregăti la stadion. Nu avem în altă parte condiții la fel de bune ca la Reșița. Sunt mulțumit de jocurile amicale programate, împotriva unor echipe destul de bune. Obiectivul meu este clar și acela de-a accede în primele șase. Toată lumea trebuie să creadă și eu spun că se poate îndeplini acest obiectiv”, a afirmat principalul reșițean.

În ceea ce priveşte programul jocurilor de verificare, acesta cuprinde deocamdată patru partide certe, care se vor desfăşura între 21 ianuarie şi 13 februarie. Iată programul stabilit de oficialii CSM-ului:

21 ianuarie: CSM Reşiţa – ACS ASU Politehnica Timişoara (Reşiţa)

23 ianuarie: CSM Deva – CSM Reşiţa (Deva)

6 februarie: FCU Craiova 1948 – CSM Reşiţa (Severin)

13 februarie: CSM Reşiţa – Ripensia Timişoara (Reşiţa sau Timişoara)

Cele mai citite

Related Articles