A început vaccinarea anti COVID la Spitalul Municipal din Caransebeş. Directorul medical, Singh Bhupinder a fost prima persoană care a fost imunizată

Primele doze de vaccin anti SARS CoV-2 au ajuns în urmă cu puţin timp în Caraş-Severin. Este vorba despre 270 de doze care au fost împărţite celor două spitale suport COVID-19 din Caransebeş şi Oraviţa, cele două unităţi medicale, fiind primele din judeţ care au demarat procesul de imunizare în rândul cadrelor medicale.

Spitalul Municipal din Carasebeş a început imunizarea cadrelor medicale la ora 10.00. Procesul de vaccinare continuă şi la această oră la unitatea medicală, fără probleme. Aici vor fi vaccinate 160 de cadre medicale.

Trăim un moment important astăzi, poate cel mai important moment de la începutul pandemiei, vaccinarea. Toate bolile importante ale omenirii s-au stopat prin vaccinare. M-am vaccinat astăzi, nu a fost dureros, nu am nicio reacţie adversă şi îndemn toată populaţia să se vaccineze că doar prin imunizare putem scăpa de această boală urâtă”, ne-a declarat medicul Laurenţiu Tocuţ.

Directorul medical, Singh Bhupinder a fost prima persoană care a fost imunizată la Caransebeş, medicul care va coordona această campanie de imunizare, ne-a declarat managerul spitalului, Valentina David.

Vă pot spune că 160 de cadre medicale vor fi vaccinate în prima etapă, astăzi, prima zi de vaccinare, o parte dintre cadrele medicale sunt infectate acum cu SARS CoV-2 şi nu se pot vaccina aşa că se vor vaccina în luna ianuarie când vor ieşi din izolare. Suntem pregătiţi, vorbim de două locaţii, la parter la fosta Policlinică, vor avea intrare şi ieşire separată, într-o locaţie va fi trierea şi în cealaltă încăpere desfăşurăm procesul de vaccinare. Prima persoană vaccinată va fi domnul doctor Singh Bhupinder, întregul personal esteentuziasmat şi dornic să se imunizeze”, ne-a declarat managerul Valentina David.

“Eu am fost primul care a fost vaccinat, sunt directorul medical şi coordonatorul acestei campanii, aici la spital. Vă pot spune că nu-i dureros şi am făcut-o pentru pacienţi să putem lupta cu acest virus. Astăzi se vaccinează 60 şi în următoarele 2-3 zile câte 30”, ne-a declarat directorul medical, Singh Bhupinder.

Imunizarea la Spitalul Municipal din Caransebş va continua în ianuarie 2021 cu medicii şi asistentele care sunt acum infectaţi cu SARS CoV-2 şi care din păcate nu se pot vaccina în această primă etapă.

Vă reamintim că în primă fază în Caraş-Severin vor funcţia 5 centre de vaccinare, ne-a declarat prefectul de Caraş-Severin, Cristian Gâfu, urmând ca din februarie să fie organizate 16 centre de vaccinare în Caraş-Severin pentru etapa a doua, când vor fi vaccinaţi cetăţenii cu vârsta de peste 60 de ani.

Patru centre de imunizare vor funcţiona în municipiul Reşiţa, câte două în Caransebeş, Bocşa şi Oraviţa, câte unul în Moldova Nouă, Oţelu-Roşu, Băile Herculane dar şi în comunele Ezeriş, Bozovici şi Slatina Timiş.

Şi la Spitalul Orăşenesc Oraviţa a început campania de imunizare a cadrelor medicale. Pe lista unităţii medicale se află 74 de cadre medicale.

La nivelul judeţului Caraș-Severin peste 2.000 de cadre medicale se vor imuniza.

Carmen Senco

Cele mai citite

Related Articles