Centrul de Transfuzie Sanguină Reşiţa are mare nevoie de sânge. Cetăţenii pot dona sânge şi astăzi până la ora 10.30

Centrul de Transfuzie din Reşiţa are în continuare mare nevoie de sânge. Dacă în mod normal, în anii trecuţi, unitatea nu funcţiona în 31 decembrie, în acest an, centrul va fi deschis şi astăzi. Cetăţenii sunt rugaţi să vină să facă o faptă bună până la ora 10.30 de minute.

Este nevoie de sânge din toate grupele, trebuie să fim pregătiţi pentru că cererea spitalelor este tot mai mare, se poate întâmpla orice în aceste zile libere şi ne putem aştepta din partea spitalelor la o cerere mare de sânge în cazul în care vor avea loc accidente de exemplu, iar noi trebuie să fim pregătiţi pentru orice, ne-a declarat coordonatorul unităţii de transfuzii, medicul Rodica Neaga.

În această zi de joi avem un program mai scurt până la ora 10.30 de minute şi în cele două ore şi jumătate aşteptăm să vină câţi mai mulţi donatori, să facă un gest pe ultima sută de metri, chiar avem nevoie de sânge din toate grupele. Centrul se va redeschide în 4 ianuarie 2021 laora 8.00 aşa că în aceste 3 zile libere trebuie să avem un stoc important de sânge”, ne-a declarat coordonatorul Unităţii de Transfuzii, medicul Rodica Neaga.

În plus, Activitatea Centrului de Transfuzii Sanguine din Caraş-Severin nu a fost restricţionată din cauza cazurilor de coronavirus confirmate în Banat şi în ţară. Oamenii trebuie să înţelegă că bolnavii au nevoie de sânge şi în această perioadă, în care din păcate numărul donatorilor a început să scadă extrem de mult susţine medicul Rodica Neaga.

CE TREBUIE SĂ CUNOASCĂ PERSOANELE CARE POT FI DONATORI DE SÂNGE:

-Vârsta cuprinsă între 18-60 ani;
-Greutate corporala minima 50 kg;
-Tensiunea arteriala : maximă nu depăşeşte 180 mmHg, iar minima 100 mmHg;
-Valoarea hemoglibinei nu este mai joasă de 125g/l pentru femei şi nu mai puţin de 135 pentru bărbaţi;
-Nu prezintă afecţiuni de genul: boli de piele, sechele pulmonare, operaţie de ulcer, tendinţa de sângerare anormală.
-Intervalul de timp între doua donări de sânge nu poate fi mai mic de 60 zile .

Cele mai citite

Related Articles