La Spitalul Judeţean din Timişaoara nu va mai începe astăzi, în jurul prânzului, vaccinarea personalului medical împotriva SARS CoV-2 din cauza unor probleme tehnice, ne-a declarat managerul Raul Pătraşcu. Actiunea de imunizare a cadrelor medicale împotriva COVID-19 de la Spitalul Judetean din Timisoara s-a amânat pe mâine din cauza unor probleme tehnice. Platforma informatică naţională pentru programarea cadrelor medicale nu este încă funcţională astfel ca imunizarea la cel mai mare spital din Banat va debuta mâine dimineaţa si va continua în ajunul noului an, ne-a declaraţ în urmă cu putin timp managerul Spitalului Judetean Timisoara Raul Patrascu. Pentru aceste 2 zile de vaccinare Spitalului Judeţean din Timişoara i-au fost repartizate 350 de doze.

Au fost amenajate două cabinete pentru vaccinare şi un spaţiu pentru monitorizarea unde vor fi în permanenţă medici de medicină de urgenţă şi ATI.

Până la această oră aproximativ 90% dintre angajaţii Judeţeanului din Timişoara au solicitat să fie vaccinaţi, iar printre cei care au refuzat se număra persoane care au trecut prin boala şi au solicitat să le fie administrat serul după ce nu mai au imunitate naturală. Astăzi vor fi vaccinaţi 20 de angajaţi pe oră, ne-a transmis managerul Raul Pătraşcu.

Vă reamintim că în jurul orei 11.00, alte două aeronave au aterizat pe aeroporturile din Timişoara şi Cluj-Napoca, iar dozele de vaccin au fost transportate, tot pe cale rutieră, spre centrele de stocare de la spitalele militare din Timişoara şi Cluj.

Vaccinurile sun transportate în condiţii optime de siguranţă, în containere speciale cu gheaţă carbonică şi folie etanşă.

Cantităţile de vaccin vor fi distribuite astfel: în Bucureşti vor ajunge 40.950 de doze, la Iaşi vor fi distribuite 25.350 de doze, la Cluj-Napoca vor fi alocate 29.250 de doze, la Constanţa vor fi distribuite 8.775 doze, câte 12.675 de doze vor ajunge la Craiova şi la Braşov, iar la Timişoara vor fi distribuite 10.725 de doze.