Persoanele care au fost infectate cu SARS CoV-2 se pot recupera la Clinica Oncologică Nera, din 6 ianuarie

Persoanele care au fost infectate cu SARS CoV-2 se pot recupera la Clinica Oncologică Nera, din Caraş-Severin. Din 6 ianuarie, aici va funcţiona cea mai performantă camera hiperbară automatizată din România. Specialiştii clinicii oncologice susţin că leziunile pulmonare provocate de coronavirus se recuperează în foarte scurtă vreme prin terapia cu oxigen sub presiune. Detalii ne oferă profesorul Pavel Chirilă.

“Deschidem camera hiperbară în 6 ianuarie, este un proiect care nu e susţinut de Casa de Asigurări de Sănătate din Caraş-Severin din păcate, oamenii trebuie să plătească. Până acum s-au înscris 6-7 persoane care au avut covid, au fost testaţi după şi cu dovada testului vor beneficia de tratament.

Această terapie o folosim pentru a vindeca leziunile lăsate de acest virus pe plămâni. O singură şedinţă costă 400 de lei iar o persoană are nevoie de 10 şedinţe, mai facem o reducere la cazare şi la masă 50-60 de lei, încercăm să-i ajutăm pe cei care ni se adresează”, ne-a declarat profesorul Pavel Chirilă.

Clinica de Recuperare Oncologică Nera este destinată bolnavilor care suferă de cancer şi leucemie aflaţi în stadii incipiente ale bolii, care vor fi trataţi pe baza unui plan personalizat. Centrul are 45 de spaţii de cazare şi spaţii de tratament.

Acest tip de cameră poate trata mai mulţi pacienţi în acelaşi timp. În conditii normale, oxigenul este transportat la celule prin legarea sa de hemoglobină. Această concentraţie crescută de oxigen în sânge face ca fiecare celulă a corpului omenesc să fie aprovizionată optimal cu oxigen, chiar şi în cazul unor afecţiuni ce deteriorează vasele sangvine sau transportul hemoglobinal, avand un efect terapeutic benefic în cazul multor patologii.

6.000 de centre de medicină hiperbară există în America şi tot nu sunt de ajuns. În Germania sunt circa 130. La nemţi, o şedinţă de terapie costă 450 de euro.

Cele mai citite

Related Articles