Procesul de vaccinare anti-COVID va fi reluat în aceasta dimineața, de la ora 8, la Spitalul de Boli Infecțioase din Timișoara. Niciuna dintre cele 265 de persoane care s-au imunizat în prima zi a campaniei nu a avut reacții adverse, iar procesul de imunizare a decurs mai repede decât era prevazut. Astfel, se estimează că astăzi se va încheia primul rapel, spune managerul Cristian Oancea.

Va reamintim, Spitalul de Boli Infecþioase a primit 500 de doze de vaccin dintre care 85 au fost destinate personalului din secțiile suport. Urmatoarele doze ar urma sa ajunga mâine la Timișoara.

Direcția de Sănătate Publică transmite că în opt țări livrarea este întârziata din cauza unor probleme tehnice ale producatorului astfel ca noi flacoane ajung mâine la București, Timișoara și Cluj-Napoca, iar în 30 se distribuie și în Brașov, Craiova, Constanța și Iași. Aproape 1000 de cadre medicale au fost vaccinate, ieri, pâna la ora 18, în toata țara, nicio persoana imunizata neprezentând efecte adverse.

Vaccinul anti COVID este administrate si la aceasta oră în trei saloane special amenajate. Prima persoana care a fost vaccinata anti Covid-19 la Timișoara a fost medicul primar Teodora Moisil, epidemiolog și vaccinolog. Medicul se simte excelent și îndemnă populația să se imunizeze.