Astăzi, 21 decembrie, a avut loc o ședință a Comitetului național de coordonare a activităților privind vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV), în care s-a analizat stadiul pregătirilor pentru recepția și distribuția, în România, a primei tranșe de vaccinuri. unul dintre aspectele importante a vizat informarea cetățenilor și crearea instrumentelor necesare care să acopere nevoia de informare, în toate etapele campaniei de vaccinare.

În timpul întâlnirii, Președintele CNCAV, col. dr. Valeriu Gheorghiță, a subliniat: „vaccinarea este un act medical, iar comunicarea oficială pe marginea acestui subiect esențial ar trebui să fie marcată de echilibru, normalitate, de preocuparea pentru asigurarea unui mediu favorabil vaccinării, pentru respectarea siguranței și a dreptului la intimitate al beneficiarilor vaccinării”.

Comitetul Național de coordonare a activităților privind vaccinarea împotriva COVID-19 este un organism interministerial, fără personalitate juridică, în subordinea directă a Secretariatului General al Guvernului și coordonarea Prim-ministrului.