Primele doze de vaccin anti-COVID-19, în România, între Crăciun și Anul Nou

Primele doze de vaccin vor fi livrate în România cel mai probabil între Crăciun și Anul Nou, anunță coordonatorul campaniei naționale de vaccinare, Valeriu Gheorghiță. 

Vaccinarea propriu-zisă a populației va putea începe imediat după livrare, la o zi, două, după ce produsul ajunge în România, a menționat medicul la un post de televiziune. 

Valeriu Gheorghiță: Dacă autorizarea de punere pe piață va fi eliberată pe 23 decembrie, probabil că între Crăciun și Anul Nou vor fi livrate primele doze de vaccin în România și vom putea începe efectiv activitatea de vaccinare destinată în primul rând personalului medical din spitalele de linia unu. 

Primul transport reprezintă o tranșă simbolică, de aproximativ 10.000 de doze, a mai spus Valeriu Gheorghiță. Vor putea fi vaccinate aproape 5.000 de persoane. Pentru ianuarie, însă ar trebui să primim circa 600.000 de doze, care vor ajunge pentru 300.000 de persoane. Ulterior, această cantitate va crește de la o lună la alta, a menționat coordonatorul campaniei naționale de vaccinare.

Sursa: RRA

Cele mai citite

Related Articles