[FOTO] CARAŞ-SEVERIN: Controale pentru depistarea transporturilor ilegale de material lemnos şi pomi de Crăciun

În acest sfârşit de săptămână, poliţiştii cărăşeni au intensificat acţiunile pentru prevenirea şi combaterea ilegalităţilor în domeniul silvic şi pentru depistarea transporturilor ilegale de material lemnos şi pomi de Crăciun.

Acţiunile sunt coordonate la nivel naţional şi se desfăşoară pe raza întregului judeţ, în colaborare cu angajaţi ai Gărzii Forestiere, Direcţiei Silvice, jandarmi, poliţişti de frontieră şi poliţişti locali.

În cadrul acestor acţiuni au fost instituite filtre rutiere pe drumurile publice, care vizează controlul circulaţiei materialului lemnos pentru a se stabili dacă se respectă prevederile legale în vigoare, precum şi verificarea legalităţii documentelor de provenienţă şi însoţire a materialului lemnos şi a pomilor de Crăciun.

În ultimele 24 de ore, pentru neregulile constatate au fost aplicate 36 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 10.000 lei.

Totodată, poliţiştii au aplicat o sancţiune contravenţională în valoare de 3.000 de lei, pentru nerespectarea Legii nr.171 din 2010, respectiv pentru deţinerea unei cantităţi de material lemnos fără documente de provenienţă.

De asemenea, a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de taiere ilegală de arbori, fiind ridicată cantitatea de 3 metri cubi de lemn din speciile gorun şi salcâm.

În total, au fost ridicaţi în vederea confiscării aproape 20 de metri cubi de material lemnos de diferite specii, în valoare de peste 4.600 de lei.

De același autor

Related Articles