În curtea Staţionarului I din Reşiţa va fi amenajat un spital modular cu 100 de paturi, pentru pacienţii COVID-19.

Preşedintele Consiliului Judeţean Caraş-Severin, Romeo Dunca şi primarul municipiului Reşiţa, Ioan Popa au avut deja o întâlnire cu un consultant în proiectare pentru stabilirea detaliilor tehnice. De asemenea a fost fixat un termen de 30 de zile pentru predarea, de către proiectant, a studiului de fezabilitate.

Detaliile tehnice ale viitorului spital modular, ce va fi construit la Staționarul 1 al Spitalului Județean de Urgență Reșița, au făcut obiectul întâlnirii pe care președintele Romeo Dunca și primarul Ioan Popa au avut-o marţi, 8 decembrie 2020, cu un consultant în proiectare. Întâlnirea de la sediul Palatului Administrativ a fost urmată de o vizită în teren, la finalul căreia a fost stabilit și un termen de 30 de zile pentru predarea, de către proiectant, a studiului de fezabilitate, finanțarea pentru spitalul modular urmând a fi obținută prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014 -2020.

Spitalul modular va fi amenajat pe un teren de peste 1.700 de metri pătrați din curtea Staționarului I al Spitalului Județean de Urgență din Reșița, teren recâștigat de către Consiliul Județean după ce timp de 14 ani a fost concesionat unei societăți comerciale, care nu şi-a îndeplinit obligațiile contractuale.