[FOTO] România nu are un prieten mai bun decât America

Excelența Sa Adrian Zuckerman, Ambasadorul Statelor Unite în România, a întreprins astăzi o scurtă vizită la Timișoara, Lugoj și Reșița. Cu acest prilej, oficialul american a purtat convorbiri cu autoritățile locale și județene, ce au vizat dezvoltarea economică a Banatului.

La Reșița, Excelența sa Adrian Zuckerman s-a întîlnit cu președintele Consiliului Județean Caraș-Severin, Romeo Dunca, și cu primarul municipiului, Ioan Popa. Cei doi reprezentanți ai administrației locale și județene i-au prezentat Excelenței Sale viziunea de dezvoltare economică și socială a Banatului de Munte, pentru care oficialul american a promis sprijin.

De la instalarea în funcție a lui Adrian Zuckerman, în decembrie anul trecut, parteneriatul strategic româno-american a dezvoltat o tot mai pregnantă componentă economică, reactoarele nucleare de la Cernavodă, precum și șoseaua și calea ferată care vor lega porturile Constanța și Gdansk, fiind doar două exemple.

ES Adrian Zuckerman a declarat, în exclusivitate pentru Radio România Reșița, că pentru a atrage investitorii străini, România are nevoie de legi simple și corecte care să fie respectate de toată lumea. “România nu are un prieten mai bun decît America”, a spus oficialul American.

Mario Balint

Redactor şef, RRR

De același autor

Related Articles