karate 2

Cercul de karate al Palatului Copiilor și Elevilor reșițeni se poate mândri cu 250 de locuri pe podium în întrecerile internaționale, iar în total, cu participările în concursurile naționale s-a reușit obținerea de 340 de medalii.

Anul 2013 a fost unul deosebit, prin prisma rezultatelor obținute de sportivii karate-ka, de la PCE Reșița care sunt legitimați și la CSM Școlar Reșița, în urma acordului de colaborare cu primăria municipiului de pe Bârzava. Sportivii sunt antrenați de Zoltan Lipan.

Sportiva anului trecut a fost Sandra Lipan, care a obținut în 2013 două medalii de bronz la Campionatul Mondial de la Istanbul și multe clasări pe prima treaptă a podiumului în alte întreceri de prestigiu.

Locul doi în clasamentul cercului a fost obținut de Tania Velcsov, iar pe trei s-a clasat Melisa Kiss.

Pe patru s-a situat Vanessa Ianosic, pe cinci Sergiu Gherman, urmat de Flavia Velcsov. Locul șapte a fost obținut de Serena Stanciu, pe locul opt s-a plasat Milan Ciusdic, pe nouă Mircea Ban, iar pe zece Alexandru Farcaș.

În deschiderea festivității de sâmbătă au avut loc demonstrații de kata și kumite.

Sportivii au participat la concursuri internaționale de la Kosice-Slovacia, Arangelovac-Serbia, Istanbul-Turcia, Skopje-Macedonia, Haskovo-Bulgaria și Chișineu Criș, Carei, Oradea și Reșița- din România.

La festivitate au participat directorul Palatului Copiilor și Elevilor Reșița, Sorin Savu, din partea Inspectoratului Școlar Județean Caraș-Severin a fost directorul general adjunct, Rodica Vesa, Ioan Moatăr și Adrian Bot, iar din partea Consiliului Județean Caraș-Severin, Liliana Dacica.

(Daniel Babun)