[VIDEO-FOTO] Ziua de 1 Decembrie un adevărat simbol, în incinta Inspectoratului de Jandarmi Județean Caraș-Severin

1 Decembrie 1918 este simbolul și reperul care a contribuit la unitatea naţiunii, însufleţind momentele de cumpănă, dar şi de bucurie, patriotism și credință în valorile care ne definesc identitatea. Cu acest prilej, în organizarea Instituției Prefectului – Județul Caraș-Severin și a Garnizoanei Reșița, s-a desfășurat astăzi în incinta Inspectoratului de Jandarmi Județean Caraș-Severin, un ceremonial militar.

În prezența prefectului județului Caraș-Severin, Cristian Gâfu, a vicepreședintelui Consiliului Județean Caraș-Severin, Ovidiu Rădoi, a șefilor de arme, s-a desfășurat ceremonialul dedicat Zilei Naționale a României.

În contextul actual al distanțării sociale și în prezența unui medic epidemiolog, evenimentul pe care în anii anteriori îl desfășuram în mijlocul cetățenilor, a fost organizat de această dată într-un cadru restrans, dar nu mai puțin lipsit de emoție și însemnătate.

De 1 Decembrie este ziua în care indiferent unde ne aflăm, inimile noastre ale românilor bat la unison şi gândim ca şi când ar fi ziua noastră, a fiecăruia. Dacă în urmă cu 102 ani sărbătoream Marea Unire, acum din cauza pandemiei ne confruntăm cu o altă mare încercare şi trebuie să fim toţi uniţi pentru a trece cu bine şi peste această perioadă.

Dacă în trecut Armata Română era cea care făurea Marea Unire, putem spune că acum ne ţin uniţi şi ne determină să mergem mai departe structurile Ministerului de Interne, Armata Română şi cadrele medicale din toată ţara cărora le urez multă putere, sănătate şi un călduros La Mulţi Ani, din toată inima.

Actuala stare de pandemie ne impune pentru sănătatea noastră a tuturor, a cetăţenilor în primul rând să nu organizăm această manifestare cu publicul. Ne dorim să revenim cât mai devreme la normalitate şi să ne organizăm la anul cât mai bine ca să recuperăm toate lucrurile de care nu avem parte, acum în 2020.

Țara în care te naști sau din care pleci le cuprinde pe toate. Să o serbăm, să ne bucurăm de ea și de noi, să ne respectăm minunile pe care ni le aduce în viață. 1 Decembrie e ziua noastră, a tuturor şi trebuie să ne bucurăm de ea! Vă urez să vă ridicați la înălţimea faptelor înaintaşilor şi la nivelul aşteptărilor urmaşilor. La mulți ani, românilor de pretutindeni! La mulți ani, României reale și celei din suflete„, transmite prefectul Cristian Gâfu.

De același autor

Related Articles