Şi medicii Spitalului Municipal din Caransebeş, spital suport COVID-19 fac un apel către toţi pacienţii care s-au vindecat de SARS CoV-2 să doneze plasmă pentru că pacienţii din judeţul nostru dar şi pentru cei din ţară de la ATI care au mare nevoie de plasmă. Pentru detalii, cărăşenii sunt rugaţi să sune la numărul de telefon 0355 429 591.

Condiţii pentru admiterea la actul donării
• vârsta: 18 – 55 de ani
• greutate optimă între 50–55 – 100 kg la femei, 58-110 kg la bărbaţi, în funcţie de înălţime
• să nu fi consumat alcool cu 24-48 de ore înainte de recoltare
• femeile să nu fie însărcinate, să nu alăpteze, să nu fie în timpul ciclului menstrual
• să nu fi suferit în ultimele 6 luni (sau mai mult) intervenţii chirurgicale, tatuaje
• să nu fi suferit de boli cronice: TBC, sifiliş malarie, ulcer, diabet zaharaţ boli de inimă, epilepsie, miopie (-) 6 dioptrii

Oamenii de ştiinţă si medicii infectionişti consideră ca terapia cu plasmă recoltată de la persoanele aflate în convalescenţă poate fi utilă pentru persoanele cu infecţie COVID-19 care nu răspund la alte tratamente. Acesti pacienti necesita asistenta mecanica respiratorie si risca sa dezvolte insuficienta multipla de organe.

De asemenea, acest tip de terapie ar putea ajuta şi alte persoane care pot avea un risc mai mare de îmbolnavire severă, cum sunt persoanele cu afecţiuni medicale cronice (boli de inima, diabet zaharat) sau persoanele care au un sistem imunitar slăbit. Tranfuziile cu plasmă convalescentă ar putea ajuta aceste persoane să prevină o eventuala infecţie cu noul coronavirus.

Pacienţii vindecaţi de COVID-19 pot salva vieţile celor infectaţi cu coronavirus prin donarea de plasmă! Nu mai sta pe gânduri şi salvează o viaţă! Dacă ai avut COVID-19 şi te-ai vindecat sună şi programează-te la numărul de telefon 0355 429 591 – Centrul de transfuzie REŞIŢA.