Având în vedere numărul tot mai mare de pacienţi infectati  cu virusul SARS-Cov 2, Spitalul Municipal de Urgenţă Caransebeş  are mare nevoie de plasma recoltata de la donatorii de sange care s-au vindecat de aceasta boala.

Persoanele care au fost infectate cu virusul SARS-Cov 2, s-au vindecat si nu sufera de alte boli cornice, sunt rugate sa se prezinte la Centru de Transfuzie Sanguina Resita pentru a dona sange, din care se va recolta plasma necesara pentru salvarea pacientilor infectati cu virusul SARS-Cov 2, aflati in stare grava.

Cea mai potrivita perioada pentru donarea de sange din care se va recolta plasma este la 28 de zile  dupa ce persoana a fost depistata cu infectia SARS-Cov 2, perioada in care specialistii precizeaza ca in sange se gaseste cel mai mare numar de anticorpi care pot anihila virusul chinezesc.

În acesta perioada Centrul de Transfuzie Resita nu are voie sa faca colecta mobila, motiv pentru care persoanele care doresc sa doneze sange trebuie sa se prezinte la sediul Centrului de Transfuzie Resita situat in Str. I.L. Caragiale 1-2, deschis intre orele 8.00-17.00, telefon: 0355429591.

Nevoia de sange este la fel de mare si pentru salvarea altor pacienti decat cei infectati cu virusul SARS-Cov 2.

Valentina David, managerul Spitalului Municipla de Urgenta Caransebes, impreuna cu primarul Caransebesului Felix Borcean si viceprimarul Caransebesului Felician Pasare, roaga toti cetatenii care pot sa doneze sange sa se prezinte la Centrul de Transfuzii Resita, pentru ca in acest fel se pot salva numeroase vieti ale semenilor nostrii care depind de acest ajutor umanitar.