Preasfinţitul Lucian, episcopul Caransebeşului, a slujit astăzi în Parohia Şusca

În duminica a 26-a după Rusalii, Preasfinţitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeşului a fost în Parohia Şuşca din Protopopiatul Moldova Nouă. Ierarhul a mers în această comunitate deoarece părintele paroh alături de credincioşi au efectuat lucrări la sfânta biserică. De dimineaţă, Preasfinţitul Lucian a binecuvântat exteriorul sfântului locaş, după care a săvârşit Sfânta Liturghie înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi.

În virtutea faptului că părintele paroh Ioan Virgiliu Matei desfăşoară o activitate rodnică în Parohia Şuşca, Părintele Episcop l-a hirotesit iconom-stavrofor. Credincioşii care au fost alături de părintele paroh şi l-au ajutat în lucrările de renovare a bisericii, Preasfinţitul le-a oferit Diploma de excelenţă: “Episcop Iosif Traian Badescu“.

Localitatea Şuşca este aşezată în S-V României, pe Valea Dunării, la 11 km în amonte de oraşul Moldova Nouă şi la 13 km în aval de Baziaş, locul pe unde intră fluviul în România.

Prima Biserică Ortodoxă românească pe care o întâlneşte Dunărea la intrarea ei în ţară, este biserica din Şuşca, cu hramul “Înălţarea Domnului”, ce a fost ridicată între anii 1910-1913. Biserica a fost pictată de către artistul plastic german din Moldova Nouă, Ernest Mitter, în 1915. Între anii 2001-2003 pictura a fost restaurată de monahia Mina Alexa.

De același autor

Related Articles