[AUDIO-FOTO] Reșițeanul Daniel Crista, proaspăt medaliat la Campionatele Europene de Ciclism pe Velodrom: urmează să mă bucur de cea mai frumoasă perioadă din viața mea, cea de tătic

297

Ciclistul reșițean Daniel Crista a obținut medalia de bronz la Campionatele Europene pe Velodrom, întreceri desfãșurate la Plovdiv. Această reușită este una excepțională, medalia fiind prima cucerită de un sportiv român la ciclism pe velodrom, în 80 de ani.

Daniel a înregistrat, de asemenea, în Bulgaria un nou record național. Imediat după încheierea concursului proaspãtul medaliat s-a întors acasă, pentru a putea fi alături de fiica și soția sa, pentru a se bucura de cea mai frumoasă perioada din viața sa de până acum, cea de proaspăt tătic:

”A fost o cursă plină de emoții. Știam că am ”picioare bune”, dar  nu știam cât de bune, deoarece nu aveam experiență la acest nivel. Anul trecut a fost pentru prima oară când am fost la Campionatele Europene. Acum m-am simțit bine și încă din primele ture eram acolo cu ei, știam că pot să reușesc ceva, dar parcă nu am avut așa încredere așa multă la început. Ar trebui totuși să nu ne aruncăm chiar așa departe, eu sunt foarte mulțumit cu medalia de bronz. La individual pursuit 4000 m am înregistrat și record national, pe care l-am îmbunătățit cu două secunde. Anul acesta m-am dus la Campionatul European echipat de la egal la egal cu ceilalți, diferența nu a fost făcută de echipament, bicicletă. Anul acesta am investit foarte mulți bani în bicicletă, pe care am reușit s-o aduc ”aproape de top”. Pentru mine urmează pe final de an o perioadă foarte importantă, cea de pauză, de stat alături de familie. Pentru mine sezonul s-a încheiat, ar mai fi alte competiții internaționale importante, dar mă opresc aici pentru a nu compromite sezonul viitor. Sunt foarte fericit că mă pot bucura de timpul petrecut cu fetița mea, de noua mea misiune, cea de tătic. Sunt așa nerăbdător să petrec timp cu ea și soția mea, că am plecat la 1 noaptea din Bulgaria, pentru a ajunge cât mai repede acasă. Nu am putut să mai stau încă o zi acolo, știind că de trei săptămâni lipsesc din viața lor, fetița mea fiind foarte micuță. Îi mulțumesc soției mele pentru că mă susține în tot ceea ce fac, tuturor celor care îmi sunt aproape. Pentru mine 2020 a fost un an extraordinar, cu 5 Campionate Naționale castigate, Cupa României câștigată, o medalie de bronz la aceste Campionate Europene, la Elite am cam luat tot. A fost un an minunat și îmi doresc să continui tot așa, a spus pentru Radio România Reșița, performerul Daniel Crista.

sursa foto: Daniel Crista