Videoconferinţă pe subiecte tehnice privind alegerile

Astăzi a avut loc, în sistem videoconferinţă, şedinţa Comisiei Tehnice Centrale pentru organizarea alegerilor pentru Senat şi Camera Deputaţilor, condusă de domnul Gheorghe Sorescu, secretar de stat în cadrul Ministerului Afacerilor Interne. Au participat prefectul judeţului Timiş, Liliana Oneţ, alături de membrii Comisiei Tehnice Judeţene.
Au fost puse în discuţie probleme legate de organizarea alegerilor, respectiv achiziţionarea ştampilelor şi timbrelor autocolante şi machetarea buletinelor de vot în vederea tipăririi. Se află în proces de achiziţie materialele de protecţie sanitară necesare pentru dotarea secţiilor de votare, astfel încât procesul electoral să se desfăşoare în condiţii de siguranţă.
Pe de altă parte, s-a cerut maximă vigilenţă şi echidistanţă în ceea ce priveşte desfăşurarea evenimentelor din campania electorală, pentru a se supraveghea respectarea tuturor normelor legale de siguranţă sanitară pe timp de pandemie, fiind prezentate normele sanitare care trebuie respectate în campania electorală.
Autoritatea Electorală Permanentă şi Ministerul Afacerilor Externe au anunţat că începând de astăzi se poate vota prin corespondenţă în străinătate pentru alegerile parlamentare.
După videoconferinţă a avut loc o şedinţă a Comisiei Tehnice Judeţene în cadrul căreia prefectul Liliana Oneţ a solicitat reprezentanţilor acesteia vegherea respectării cu stricteţe a tuturor măsurilor de ordine publică, dar şi de siguranţă sanitară pe timpul desfăşurării campaniei electorale şi a tuturor termenelor din calendarul acţiunilor din cuprinsul perioadei electorale a alegerilor pentru Senat şi Camera Deputaţilor din anul 2020.
În această perioadă reprezentanţii Autorităţii Electorale Permanente şi ai Serviciului de Telecomunicaţii Speciale distribuie tabletele către operatorii secţiilor de votare şi se realizează instruirea acestora. În data de 16 noiembrie va avea loc tragerea la sorţi a preşedinţilor secţiilor de votare, urmând să se facă, apoi, instruirea acestora.

De același autor

Related Articles