Persoanele cu handicap din comuna cărăşană Brebu, la mâna primarului

persoane-cu-handicap

Unii dintre localnicii comunei cărăşene Brebu, benefiari ai indemnizaţiei de handicap gradul I nu şi-au primit nici până astăzi ajutorul bănesc, care li se cuvine, restant din luna ianuarie.  Menţionăm că, persoanele aflate în această situaţie au dreptul la un asistent personal şi beneficiază de o indemnizaţie lunară de 610 de lei.

În urma unei sesizări primite la redacţie, privind indemnizaţiile persoanelor cu handicap, reporterul Radio România Reşiţa, Hardy Cvoica, a urmărit subiectul şi a aflat oful unei femei care se găsea în această situaţie, dar şi felul cum a fost plimbată de nenumărate ori, de către angajaţii primăriei de reşedinţă, pentru ajutorul bănesc care i se cuvenea.

“De la începutul anului, banii nu au mai venit. În luna decembrie am primit ultimii bani, iar de atunci nimic! Am fost nevoită să împrumut de la alţii. Fratele meu, beneficiar al acestui ajutor, a întrebat la Primărie de ce se întârzie şi i s-a spus ca nu se dau banii, că nu au intrat”, susţine una dintre localnicele din comună. Probleme de o asemenea manieră au mai fost şi în vreo două luni din vara anului trecut, a mai spus aceasta.

Pacientul are nevoie de medicamente – calmante, vitamine, antispastice, dar şi de alimente.

Viorel Roşca, primarul comunei, spune că a făcut tot ce s-a putut pentru a-i ajuta şi că astăzi sau cel târziu luni, 17 februarie sumele de bani rămase restante vor ajunge la beneficiari: “Noi am plătit indemnizaţiile şi ajutorul pentru anul trecut din bugetul local, iar acum încercăm să acoperim diferenţa astfel încât să fie achitate toate ajutoarele restante”.

Dacă problema femeii în cauză şi a celorlalte persoane aflate în situaţii similare va fi sau nu soluţionată la timp rămâne de văzut, de-asemenea şi dacă comportamentul primarului comunei Brebu, Viorel Roşca şi al altora, aflaţi în situaţia sa, faţă de consăteni, se va schimba de la sine citire sau doar cu intervenţia mass-media rămâne la fel o mare necunoscută…

Reporterul Radio România Reşiţa, Hardy Cvoica, a urmărit acest subiect:

Cele mai citite

Related Articles