Asociaţia Dogs Center Reşiţa construieşte un nou adăpost pentru animalele fără stăpân

Numărul câinilor fără stăpân aflaţi pe străzile Reşiţei a crescut foarte mult în ultima perioadă iar padocul municipalităţii nu mai face faţă, fiind arhiplin.  Asociaţia Dogs Center Reşiţa vine în sprijinul lor prin construcţia unui nou adăpost, exclusiv din donaţii de la iubitorii de animale.

Preşedintele Asociaţiei Dogs Center Reşiţa, Loredana Palcovici: În primul rând am închiriat un teren aproape de oraș, dar în afara Reşiţei pentru că am decis să nu deranjăm pe nimeni. Acolo am construit atât ne-am permis în acest moment opt țarcuri, dintre care patru sunt deja făcute.  Sperăm să putem să salvăm cât mai mulți căței de pe stradă având în vedere că în adăpostul public sunt foarte mulți câini. Încercăm și noi să luăm o parte din ei. Problema cea mai mare este că se înmulțesc necontrolat  din cauza cetățenilor care pur și simplu le dau drumul din curte, îi lasă pe străzi și îi închid înapoi seara. Nefiind castraţi sau sterilizaţi, automat se înmulțesc. Din cauza asta există atât de mulți câini pe străzi. Legea sterilizării este deja în vigoare din 2015 și niciodată nu am văzut să se aplice obligatoriu.

În această perioadă sunt construite şi camerele de carantină, unde animalele luate de pe străzi vor sta două săptămâni înainte de a ajunge în ţarc. 

Cele mai citite

Related Articles