Număr record de aplicări pentru job-uri în România

Luna trecută, aproape 150.000 de români au fost în căutarea unui loc de muncă, din care 30.000 au fost candidaţi noi, care fie nu aveau până acum cont creat pe respectiva platformă, fie au fost inactivi în ultimii doi ani. Cifra reprezintă un record al ultimilor 21 de ani. 

Vestea bună este că şi companiile devin tot mai active şi angajează într-un ritm susţinut, doar în luna octombrie, aproximativ 33.000 de joburi noi au fost postate, topul domeniilor fiind condus de transport / distribuţie, vânzări, administrativ / logistică, relaţii clienţi / call center sau producţie. Acesta este, de asemenea, cel mai mare număr de locuri noi de muncă postate în decursul unei luni din ultimul an. 

În ceea ce-i priveşte pe candidaţi, tinerii cu vârste cuprinse între 18 şi 24 de ani rămân segmentul cu cea mai mare creştere de la o lună la alta, deşi, în cifre absolute, cel mai mare număr de aplicări vine din partea candidaţilor cu vârste între 25 şi 35 de ani.

Raportat la distribuţia geografică, Bucureşti, Cluj, Braşov, Timiş, Iaşi, Constanţa şi Prahova au fost judeţele din care au venit cele mai multe aplicări.

De același autor

Related Articles