Locuitorii din Reșița, Caransebeș, Moldova Nouă și Băile Herculane ar pleca din localitatea de domiciliu sau ar emigra în altă țară

Banca Mondială a realizat harta intențiilor de emigrare, luând în calcul 41 de orașe din România, inclusiv Capitala. La nivelul datelor agregate, 11% dintre românii care locuiesc în orasele de mai jos ar pleca din localitatea de domiciliu pentru minim doi ani, iar dintre acestia, aproape jumătate ar părăsi România.

Dintre românii care au confirmat intenția de a pleca, aceștia au nuanțat destinația, intrebați dacă ar pleca în altă țară, în alt județ sau în altă localitate dar în interiorul județului.

Locuitorii din Reșița, Caransebeș, Moldova Nouă și Băile Herculane ar pleca din localitatea de domiciliu sau ar emigra în altă țară.

Daca resitenii optează mai mult pentru relocare in cadrul aceluiași judet, caransebeșenii și cei din Moldova Nouă și-ar dori mutarea într-o altă localitate din România. La polul opus sunt cei din Băile Herculane care ar emigra în altă țară. Rezultatele arată ca mai jos:

Intentia de emigrare atinge cel mai ridicat nivel in randul tinerilor de 16-24 de ani dar si in randul adultilor tineri de 25- 34 de ani.

Intentia de emigrare atinge cel mai ridicat nivel in randul tinerilor de 16-24 de ani dar si in randul adultilor tineri de 25- 34 de ani. De fapt intentia de a pleca in viitor in alta tara este invers proportionala cu varsta, cei varstnici fiind mai departe de gandul plecarii, arată un alt studiu 360Omnibus.

Daca urmarim dorinta de a emigra pe sexe, barbatii sunt mai deschisi catre aceasta optiune Apoi se observa ca oamenii sunt mai tentati sa emigreze daca au fost deja plecati in trecut sau daca au deja un exemplu in familie. Majoritatea romanilor – 87 % – au declarat ca au cunostinte sau rude care locuiesc in strainatate in timp ce 12% au trait chiar ei insisi in alta tara.

Pentru doua treimi din cei care intentioneaza sa emigreze, plecarea nu va fi definitiva si isi doresc sa se intoarca in Romania, dupa o perioada petrecuta in alta tara, fie la munca, fie la studii. Cei cu nivel scazut de educatie si venituri mici sunt cei care urmaresc in principal sa munceasca in strainatate.

O treime din cei ce planuiesc sa emigreze vor sa se stabileasca definitiv in alta tara; aceasta tendinta se observa mai ales inte tinerii adulti, peste 25 de ani, dar si printre romanii cu o educatie inalta.

foto hotnews.ro

Cele mai citite

Related Articles