Un angajat al Direcţiei Silvice Caraş-Severin îşi acuză şefii că ascund un focar de SARS CoV-2. În realitate însă, focarul nu se confirmă!

Un angajat al Direcţiei Silvice Caraş-Severin îşi acuză şefii dar şi Direcţia de Sănătate Publică că cele două instituţii ascund un focar de COVID-19. Pe mailul redacţiei am primit recent un document din partea unui angajat al Direcţiei Silvice Caraş-Severin care sustine că în interiorul acestei instituţii ar exista un focar de SARS-Cov 2 dar despre care autorităţile si sefii de la Direcţia Silvică nu spun nimic. Această persoană sustine ca mai mulţi colegi s-au simţit rău în ultima perioadă si au stat acasa 2-3 zile, dupa care au revenit la sediul instituţiei unde nici măcar nu au purtat masca de protecţie.

În sediul instituţiei din Reşiţa, str. Petru Maior, nr. 69A, Direcţia Silvică Caraş-Severin lucrează in jur de 30 – 40 de persoane, dintre care în acest moment, 5 sunt testate pozitiv cu noul Coronovirus, COVID-19. Cu toate acestea, activitatea la Direcţia Silvică se desfăşoară normal. Persoanele infectate nu au declarat niciun contact direct, deşi lucrează împreună în aceleasi birouri, fac naveta în aceleaşi maşini şi săptamanal apar cazuri noi. Se pot verifica persoanele infectate, testate pozitiv cu noul coronavirus, COVID-19 din ultimele 2 săptămâni, care lucrează în această clădire.

Aceste persoane au o legătură stransă în timpul serviciului, petrecând mult timp împreună si sunt cazuri active azi. Sunt şi alţi angajati ai directiei care s-au simtit rău în ultima perioadă si au stat acasă 2-3 zile, după care au revenit la sediul instituţiei unde nici măcar nu au purtat masca de protecţie. Aceste persoane au refuzat să facă testul de coronavirus. La sediul Directiei Silvice Caras-Severin din Resita exista un focar de COVID-19, cu 5 cazuri active dintr-un total de 30-40 de angajati. Angajatii nu poartă masca şi nu respectă regulile de distantare socială. Conducerea institutiei consideră ca nu există nici un risc pentru angajati si familiile lor. Nu s-au luat măsurile legale si se ascunde acest focar de DSP Caraş-Severin care ar putea să ia măsurile necesare.

Mai mult, Regia Naţională a Padurilor Romsilva, cu sediul la Bucuresti (coordonatoarea Directiei Silvice Caras-Severin) va trimite în această săptamâna o delegaţie de 30 de angajaţi din Bucureşti şi 30 de angajati din alte judeţe din ţara în sediul Directiei Silvice din Reşita. Acest lucru se intamplă stiind că si la Bucuresti ăn sediul institutiei sunt angajati testati pozitiv. Vă rugăm să luati măsuri pentru că la Resiţa se ascunde de autoritati un focar de Coronavirus! Toate informatiile pot fi verificate. Va rog să nu imi dezvaluiti identitatea si nr. de telefon deoarece am dreptul la protectia datelor cu caracter personal“, susţine angajatul Direcţiei Silvice.

Această reclamaţie a ajuns şi pe masa Direcţiei de Sănătate Publică din Caraş-Severin. Purtătorul de cuvânt Daniel Botgros susţine că momentan deşi sunt mai multe cazuri confirmate nu poate fi vorba de un focar, deoarece există o anchetă în desfăsurare în acest sens.

Vă pot spune că acolo este o anchetă în desfăşurare sunt câteva cazuri confirmate cu SARS CoV-2, nu suntem încă în măsură să stabilim dacă acolo este un focar sau nu, cel mai probabil va fi declarat focar, dar vă asigurăm că DSP nu are intenţia de a ascunde un focar sau să pună sub tăcere o anumită situaţie dintr-o anumită instituţie, dovadă fiind şi raportările zilnice prin care sunt declarate transparent toate focarele din judeţ, date pe care dumneavoastră presa le primiţi zilnic, la fel cum aceste raportări ajung şi la Instituţia Prefectului, aşadar ancheta epidemiologică este în lucru şi o să vă ţinem la curent cu ceea ce se va întâmpla acolo, din punct de vedere epidemiologic“,ne-a declarat Daniel Botgros.

Un punct de vedere a oferit si Directorul tehnic al Direcţiei Silvice Caraş-Severin, Dan Câmpan care sustine ca toti angajaţii institutiei respectă regulile de igienă, poartă mască şi nu ascunde nimeni niciun focar, cazurile existente find raportate Direcţiei de Sănătate Publică.

În urma apariției în spațiul public a unor informații referitoare la existența unui focar de Covid-19 la nivelul Direcției Silvice Caraș – Severin și a măsurilor luate de instituția noastră, facem următoarele precizări:

Din cei 39 de angajați care își desfășoară activitatea în sediul central al Direcției Silvice Caraș – Severin au fost confirmați pozitiv, de la începutul pandemiei de Covid-19 și până în prezent, cinci angajați, dintre care unul a fost declarat vindecat, iar ceilalți au respectat cu strictețe recomandările medicale, nefiind prezenți în sediul central.

Fiecare caz a fost notificat oficial Direcției de Sănătate Publică a județului Caraș – Severin, instituție care efectuează anchetele epidemiologice. Până în prezent, Direcția de Sănătate Publică nu a indicat Direcția Silvică Caraș – Severin ca unitate în care activitatea se desfășoară cu riscuri pentru propriii angajați. Menționăm că de la începutul pandemiei de Covid-19, Direcția Silvică Caraș – Severin a luat toate măsurile pentru prevenirea răspândirii virusului SARS CoV-2 și implementarea măsurilor sanitare adoptate de autorități, în acest sens asigurând angajaților măști de protecție, obligatorii în interiorul instituției, soluții dezinfectante, articole pentru asigurarea igienei, dezinfectarea periodică a sediului instituției, precum și asigurarea distanțării fizice între angajați“, ne-a declarat directorul tehnic al Direcţiei Silvice Caraş-Severin, Dan Câmpan.

De același autor

Related Articles