[FOTO] „Festival Internațional de Literatură Online” la Reșița!

În „oraşul cu poeţi”, Reşiţa, sâmbătă, 24 octombrie 2020 de  la ora 18:00, se deschide spațiul cultural virtual al municipiului prin organizarea celei dintâi ediții a unui festival online, intitulat „Festivalul Internațional de Literatură Online” de la Reșița, manifestare ce va cuprinde un târg de carte virtual, o masă rotundă despre viitorul cărții în pandemie și câteva momente poetice.

Festivalul a fost conceput de organizatori ca un pod de hârtie între Reșița și Timișoara, acolo unde se desfășoară zilele acestea festivalul FILTm.ro, aflat la a IX-a ediție.

Proiectul reșițean și-a propus să reunească în spațiul online autori și edituri din Anglia, Suedia Israel, România, care vor vorbi despre cărțile și proiectele autorilor reșițeni aflați în diaspora sau pe meleagul natal.

 Ediția de anul acesta îl are ca invitat special pe academician Mircea Martin, originar din Reșița, care a împlinit în aprilie 80 de ani.

Festivalul va putea fi vizionat în direct, cu intrare liberă, pe platforma resita.ro, primii 100 de spectatori care vor da share paginii fiind premiați de Primarul Reșiței, Ioan Popa, cu cărți ale autorilor reșițeni.

Tuturor iubitorilor de literatură, Comitetul de Organizare le urează: Vizionare plăcută!

Comitetul de organizare:

Primăria Municipiului  Reșița: consilier, Dorinel Hotnogu

Biblioteca Judeţeană  „Paul Iorgovici” Reșița: manager, Clara Maria Constantin

Societatea Literar-Artistică „Pro Banatul de Munte”: președinte, Marian Apostol

1 COMENTARIU

  1. Exista o înregistrare a principalelor momente ale Festivalului de literatura de la Resita? Cum am putea revedea? Multumesc 🙂

Comentariile sunt închise.

Cele mai citite

Related Articles