Pentru a face față tuturor cazurilor de SARS CoV-2, Clinica de Recuperare Cardiovasculară din Timișoara devine secție exterioară a Spitalului Victor Babeș

În Monitorul  Oficial 960 din 19 octombrie 2020 a fost publicat Ordinul Ministrului Sănătății nr. 1791 /19 octombrie 2020 pentru modificarea şi completarea Ordinului ministrului sănătăţii nr. 555/2020 privind aprobarea Planului de măsuri pentru pregătirea spitalelor în contextul epidemiei de coronavirus COVID-19, a Listei spitalelor care asigură asistenţa medicală pacienţilor testaţi pozitiv cu virusul SARS-CoV-2 în faza I şi în faza a II-a şi a Listei cu spitalele de suport pentru pacienţii testaţi pozitiv sau suspecţi cu virusul SARS-CoV-2.

Conform acestui Ordin Secția Clinică de Recuperare Cardiovasculară devine secție exterioară a Spitalului Clinic de Boli Infecțioase și Pneumofiziologie Victor Babeș Timișoara. Noua secție de tratare a pacienților testați pozitiv cu virusul SARS-CoV-2 va funcționa cu un număr de 48 de paturi.

Vă reamintim că situație este alarmantă la Spitalul de Boli Infecțioase din Timișoara! La ora actuală unitatea medicală COVID-19, Victor Babeș nu mai are locuri libere nici măcar pentru cazurile grave.

Creșterea numărului de infectări din Regiunea de Vest a țării pune presiune pe sistemul medical. În plus, pacienții cu SARS CoV-2 internați aici, care încă au nevoie de oxigen, dar se simt mai bine, sunt trimiși acasă cu butelii de oxigen, pentru a elibera paturile pentru cazurile grave și critice, ne-a declarat ieri coordonatorul Secției COVID, Virgil Musta.

Medicul Virgil Musta ne-a mai declarat că și spitalele de suport din Timişoarara şi din județ sunt la limita capacităţii de internare, din cauza numărului mare de îmbolnăviri. Această creștere se explică prin faptul că oamenii insistă să NU respecte regulile. În aceste condiții, Musta recomandă limitarea întâlnirilor în familie sau cu prietenii.

De același autor

Related Articles