Săptămâna viitoare încep simulările

elevi scoala

Simulările examenelor naţionale vor începe săptămâna viitoare. Primii care vor fi susţine aceste simulări sunt elevii claselor a 8-a, prima probă fiind programată marţi, 18 februarie. Este vorba de proba scrisă la Limba şi literatura română, urmată pe 19 februarie de simularea la Matematică, iar pe 20 februarie de cea la Limba şi literatura maternă pentru elevii aparţinând minorităţilor naţionale. Potrivit calendarului simulărilor aprobat de Ministerul Educaţiei Naţionale, rezultatele vor fi afişate pe 7 martie.

Simularea probelor scrise ale examenului de bacalaureat naţional pentru elevii claselor a 11-a şi a 12-a va începe pe 3 martie cu proba scrisă la Limba şi literatura română, pe 4 martie este programată proba scrisă la Limba şi literatura maternă, iar pe 5 martie proba scrisă obligatorie a profilului. Pe 7 martie va avea loc simularea probei scrise la alegere a profilului şi specializării iar pe 14 martie vor fi anunţate rezultatele.

Conform purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Caraş-Severin, Ioan Moatăr, notele obţinute nu vor fi trecute în catalog, simulări având scopul de a obişnui pe elevi cu condiţiile de examen. (Karina Tincul)

De același autor

Related Articles