Scenariu verde pentru mai multe şcoli din Caraş-Severin la decizia Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă

Având în vedere creşterea alarmantă a numărului de persoane infectate cu SARS CoV-2 în judeţul Caraş-Severin,  astăzi, a avut loc o  şedinţă extraordinară a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Caraş-Severin și au fost dispuse mai multe măsuri.

Se aprobă trecerea la Scenariul 3 – ROȘU și suspendarea cursurilor școlare organizate în modalitatea ”față în față” pentru următoarele unităţi de învăţământ:

  • Școala Gimnazială Tirol pentru o perioadă de 14 zile (16.10-29.10.2020), datorită apariției unui caz confirmat pozitiv-șoferul microbuzului școlar (personal nedidactic);
  • Școala Gimnazială ”Sfântul Iacob” Brebu și Grădinița cu Program Normal Brebu  pentru o perioadă de 14 zile (16.10-29.10.2020), datorită ratei incidenței cumulate la data de 15.10.2020;
  • Școala Gimnazială Nr. 1 Bocșa la clasa a VIII-a A, pentru o perioadă de 14 zile (16.10-29.10.2020), datorită infectării cu virusul SARS-CoV-2 a unui elev.

Se aprobă trecerea la Scenariul 1 – VERDE, cu prezența tuturor elevilor ”față în față” pentru următoarele unităţi de învăţământ:

  • Școala Gimnazială Constantin Daicoviciu și structurile arondate, începând din data de 15.10.2020;
  • Școala Gimnazială ”Petre Sava Băleanu” Văliug și structura Grădinița cu Program Normal Văliug, începând din data de 20.10.2020, dacă rata incidenței va scădea și va fi sub pragul de 1,5/1000 locuitori, cu excepția clasei simultan I+III+IV, care continuă predarea on-line până la data de 23.10.2020.

Se apobă reluarea cursurilor școlare suspendate temporar, începând cu data de 15.10.2020, în urma expirării perioadei de suspendare a cursurilor școlare organizate în modalitatea ”față în față” pentru următoarele unități școlare, respectiv clase:

  • Școala Gimnazială Constantin Daicoviciu, clasele V, VI, VII și VIII;
  • Școala Gimnazială Zăgujeni,  clasele V, VI, VII și VIII.

Prefectul Cristian Gâfu solicită cărăşenilor să respecte toate regulile de distanțare fizică, normele de igienă, precum şi să îşi acopere concomitent nasul şi gura cu măşti de protecţie, eşarfe sau alte accesorii vestimentare.

Toate aceste  măsuri au fost dispuse spre binele întregii comunități, în contextul creșterii alarmante a numărului de persoane infectate cu SARS CoV- 2 în ultima perioadă.

Cele mai citite

Related Articles