Ministrul Sănătății:”Clinica Nera este un adevărat exemplu și pentru celelalte județe din țară!”

Ministrul Sănătăţii prezent ieri, la inaugurarea Clinicii de Recuperare Oncologică de la Slatina Nera a rămas impresionat de investiția care depășește 17 milioane de lei. Nelu Tătaru, a precizat că această clinică este un adevarat exemplu şi pentru alte judeţe din ţară și a dat asigurări că va acorda sprijinul necesar pentru toate demersurile care vor fi făcute în folosul bolnavilor oncologici.

Fiecare regiune din România trebuie să aibă drept exemplu acest proiect pilot și să pună bazele unui spital asemănător cu cel de aici, din Caraș-Severin, ne-a declarat ministrul Sănătății.

Orice investiție în sănătate este absolut necesară, iar acest complex prin adăugarea celor 3 capacități de cazare, 45 de locuri și a camerei hiperbare devine un centru complex pentru tratarea patologiei oncologice în stadii incipiente, ușoare. Dacă aici putem vedea un proiect pilot, consider că e un exemplu de urmat și de celelalte județe. Patologia oncologică a fost și va rămâne în atenția Ministerului Sănătății.

Toate avizele tehnice care au fost date de către DSP pentru acest așezământ corespund unei activități desfășurate în siguranță și eu sper că în acest complex medical să avem o capacitate și mai mare de tratare a bolnavilor oncologici. Repet, aveți toată deschiderea Ministerului Sănătății și este lăudabilă orice inițiativă de acest fel în domeniul sănătății.

Cred în perspectiva dezvoltării sistemului medical pentru că aceste inițiative sunt cele care vor porni motorul asistenței medicale în România.”

Investițiile în cadrul Clinicii Nera nu se opresc aici. În primăvară va începe construcția unui tunel care va avea rolul de a lega corpurile de clădire ale clinicii pentru ca pacienții oncologici să ajungă din unitățile de cazare în clădirea principală, unde se află o parte din laboratoare, în siguranță, fără să fie expuși condițiilor meteo.

Și această lucrare va fi făcută tot cu ajutorul Companiei Naționale de Investiții.

De același autor

Related Articles