[AUDIO-FOTO] 11 ani fără Gelu Ghera, fără bănățeanul pătimaș și profesionistul adevărat…

923

S-au scurs 11 ani de la acea zi în care am ”pierdut” un mare OM, un coleg adevărat. „Nea Gelu“ a plecat într-o lume mai bună. De-a lungul acestor ani i-am simțit lipsa profesionistului, bănățeanului pătimaș, părintelui care a avut tot timpul o vorbă bună pentru fiecare dintre noi.

Gelu Ghera a îndrăgit nespus cântecul popular autentic, nestemate folclorice cărora le-a dedicat sute de emisiuni, promovând folclorul, tradițiile și satul bănățean. De asemenea a realizat cu mare plăcere și profesionalism emisiuni și rubrici sportive, transmisiuni de la evenimente importante ajutându-i să se afirme, să se perfecționeze și pe mai tinerii săi colegi.

Să ascultăm vocea celui care a fost Gelu Ghera, un jurnalist dedicat, ambițios, cu pasiune în tot ceea ce a realizat:

Dragul nostru coleg, Gelu Ghera, își doarme somnul de veci în localitatea sa natală, Slatina Timiș. Chiar de acolo se întorcea spre Reșița când s-a produs tragicul accident rutier, într-o zi de 13 octombrie 2009….

Soția Heidi, fiicele Isabela și Bianca au rămas în urmă cu durere în suflet și nemărginit dor, dar și cuprinse de nostalgia clipelor minunate petrecute împreună.

”Mi-aș dori sa nu treacă timpul atât de repede pentru că amintirile sunt tot mai departe. De 11 ani ai rămas doar amintirea noastră”, scrie Bianca.

”Am învățat să iubesc radioul datorită lui. Am învățat empatia față de ascultători și dragostea de a transmite și de a fi real. A fost ca un fel de unchi super cool, iar momentul când am auzit că a plecat, a fost unul dintre cele mai grele, pentru că am avut noroc să nu pierd prea mulți oameni dragi. Erați soarele lui, nu exista zi în care să nu îmi povestească despre năzbâtiile tale, până intra la populară, iar eu ieșeam de la copii. Un om minunat, pe care l-am iubit și admirat din toata inima, iar pe voi v-am simțit mereu cumva apropiate, parcă vă știam dintotdeauna. Atât de mult povestea despre voi toate. Va rămâne mereu în amintirile mele. Ale noastre. Să ai doar muzică bună acolo sus, nea Gelu!”, scrie Adela Berbentia, reamintindu-și momentele unice petrecute în compania celui care pe toți de alinta, spunându-ne: Puiu lu` Ticu”!

Noi ne bucurăm că am avut deosebita onoare de a-l avea coleg la postul Radio România Reșița pe Gelu Ghera, cel care cu vocea sa remarcabilă, a atras admirația ascultătorilor, apreciat fiind pentru dăruirea sa, strădania radiofonică.

”Nea Gelu” urmărește acum competițiile sportive de sus, din cer, şi ascultă muzică populară, desigur.

Dumnezeu să-l odihnească în pace!