[VIDEO] Reşiţa are o bibliotecă de poveste

În era internetului şi a telefoanelor mobile sunt din ce în ce mai puţini cei care aleg să-şi petreacă timpul citind o carte şi mai puţini cei care trec pragul unei biblioteci. Cu toate acestea, bibliotecarii se străduiesc şi reuşesc de cele mai multe ori să ne atragă spre minunata lume a cărţilor. Pentru mulţi dintre noi, biblioteca însemna o clădire veche, camere mici şi întunecoase, cu mirosul deloc plăcut al cărţilor vechi şi cu o bibliotecară care te tăia cu privirea de fiecare dată când îndrăzneai să răsfoieşti prea mult timp o carte. Mai avem si astăzi biblioteci triste de cartier în care mai intră foarte rar, elevi sau poate pensionari.

O bibliotecă de poveste, la Reșița

Pe de altă parte, există în România şi câteva biblioteci minunate, cu un fond de carte extraordinar, spaţii elegante şi extrem de moderne. Municipiul Reşiţa se poate mândri cu una dintre aceste biblioteci: filiala Lunca Bârzavei a Bibliotecii Judeţene “Paul Iorgovici”.

Un loc scăldat în lumină, cu spaţii care te îmbie la citit, canapele şi fotolii comode în culori vii. Literatură de specialitate, cărţi pentru copii de toate vârstele, cărţi pentru adolescenţi, literatură universală sau cei mai citiţi autori români, toate într-un decor de poveste creat de arhitectul Dan Cincu.

Ce găsim la filiala Bibliotecii Județene din Lunca Bârzavei?

Peste 30 de mii de volume din toate domeniile de intereş organizate în acces liber la raft. Acces la titluri reprezentative din literatura americana, prin intermediul Raftului american (peste 200 de volume). Un domeniu bine reprezentat în colecţiile filialei, pe care dorim să îl dezvoltăm în continuare, este cel al literaturii pentru copii şi adolescenţi – ficţiune, bibliografie şcolară, critică literară”, ne-a declarat Clara Constantin, managerul Bibliotecii Judeţene ”Paul Iorgovici”.

De Ziua Internațională a Cititului vă propunem o vizită la filiala Lunca Bârzavei de pe strada Făgăraşului, nr 10.

Programul cu publicul este luni – joi, între orele 08.00 – 17.00, vineri, de la 08.00 – 16.00.

De același autor

Related Articles