Noul primar al Prigorului, Simona Miclău, vrea să lege Valea Almăjului de Semenic!

Cetătenii comunei Prigor de pe Valea Almãjului și-au ales pe data de 27 septembrie un nou primar în persoana Simonei Miclău, profesor de matematică și director al liceului tehnologic Iosif Coriolan Buracu din Prigor. Noul edil a căutat sã identifice principalele probleme cu care se confruntã comunitatea, după ce a ascultat toate punctele de vedere ale cetățenilor din Prigor și satele aparținătoare.

„Prigorenii își doresc în primul rând soluționarea intabulării proprietăților acestora pentru a putea beneficia de subvențiile APIA sau de lemnele de care au nevoie odată cu venirea iernii. Trebuie să găsim metoda cea mai simplă pentru reintrarea în posesia oamenilor care au aceste terenuri din strămoși. O altă problemă este cea a apei potabile. Conductele sunte destul de vechi în toate satele aparținătoare. Va trebui să le curățăm și să încercăm printr-un proiect să aducem apa prin forare, mai puțin la Putna unde momentan nu este nici rețea de apă, nici canalizare.

Suntem aproape de muntele Semenic, de această stațiune ne despart doar 29 de kilometri, printr-un drum forestier care leagă Borlovenii Vechi de Semenic. Iar dacă afluxul turiștilor crește,  așa cum se poate vedea în zona Casacadei Bigăr sau la morile de la Rudăria, am putea să îndrăznim să ne gândim și la un proiect de infrastructură în acest sens, o legătură între Valea Almăjului și Muntele Semenic.

Evident, mai sunt probleme cu drumurile agricole, pentru că la Prigor pământul se lucrează iar cetățenii doresc un acces mai facil la terenurile lor“, a declarat Simona Miclău, primarul ales al comunei Prigor.  

Cele mai citite

Related Articles