[VIDEO-AUDIO] Punctele obținute acasă întârzie să apară pentru CSM Reșița! Alexandru Pelici: cu toţii suntem vinovaţi, în frunte cu mine

1120

CSM Reşiţa a jucat sâmbătă, 3 octombrie pe teren propriu cu nou-promovata Unirea Slobozia, meci de la care suporterii rosso-neri așteptau prima victorie în Valea Domanului.

N-a fost să fie nici măcar un egal, ci fotbaliștii reșițeni nu au reușit să înscrie deloc. În schimb au primit 3 goluri, înfrângere ”trasă”, parcă, la indigo cu cea din jocul cu Petrolul.

Începutul de meci a fost clar dominat de CSM Reșița, după care a urmat în minutul 22 golul oaspeților, marcat din penalty de Constantin Toma. În minutul 49, rosso-nerii au ratat egalarea tot dintr-un penalty, Buș fiind cel care nu a reușit să înscrie de la punctul cu var.

Oapeții au devenit tot mai ofensivi și au mai marcat de două ori până la final: în minutul 54 prin Moldovan, iar în minutul 64, Lazăr a adus şi cel de-al treilea gol al oaspeţilor.

”Cu toţii suntem vinovaţi, în frunte cu mine”, declarat la final de joc antrenorul gazdelor, Alexandru Pelici:

“Un rezultat pe care nu îl aşteptam, după evoluţiile bune avute în ultimele meciuri, după acel joc cu Petrolul. Din păcate, fotbalul te pedepseşte atunci când nu ai atitudinea corespunzătoare. Cu toţii suntem vinovaţi, în frunte cu mine. Jocul are o oarecare istorie, au fost câteva momente importante. Am început bine, am avut situaţii de gol şi o dominare care s-a concretizat prin multe faze fixe. Din păcate, la prima incursiune a lor în careu a fost acel penalty. În primele 7-8 minute ale reprizei a doua am avut şi noi penalty, apoi acea ratare uriaşă la centrarea lui Dat, când şi Ene, şi Astafei au trecut pe lângă minge. Echipa a căzut odată cu primirea celui de-al doilea gol, şi de acolo s-a rupt totul. A fost o alergare în gol, Slobozia cu siguranţă şi-a dorit mult să câştige acest joc, iar noi n-am avut atitudinea pe care trebuia s-o avem. Ar fi trebuit să intrăm mult mai hotărâţi şi să tranşăm jocul atunci când am avut situaţiile. Mergem înainte, din păcate avem probleme de efectiv, şi din cauza acestui COVID, dar cred că este o situaţie prin care trec toate echipele. Astăzi a fost rândul nostru să ne lipsească trei titulari, este vorba despre Lungu, Dumitraş şi Boboc, dar asta nu scuză cu nimic faptul că am pierdut, pentru că de asta sunt şi ceilalţi în lot, să intre şi să facă treabă atunci când li se dă şansa să prindă echipa. Jocul de astăzi a semănat la început cu meciul contra Petrolului, dar nu se compară cele două echipe. Slobozia a stat la cutie, a încercat să joace pe contraatac, cel puţin prima repriză, şi, din păcate, le-a reuşit. Până la pauză, nu ştiu dacă au intrat de trei ori în careul nostru. A doua repriză am schimbat sistemul, a intrat Astafei al doilea atacant, din 4-3-3 am schimbat în 4-2-3-1 şi se părea că lucrurile merg spre bine, odată cu obţinerea acelui penalty. Puteam să egalăm, iar de acolo jocul se putea schimba, cred că a fost un moment important. Deşi avem destui jucători cu experienţă, se pare că nu suntem în stare să trecem peste momentele negative”, a spus Alexandru Pelici.

Enache Costea, tehnicianul celor de la Slobozia a subliniat că șansa echipei sale a survenit atunci când CSM Reșița a ratat penalty din repriza a doua:

“Cred că astăzi am întâlnit un adversar cu experienţă mare la nivelul Ligii a doua. Important pentru noi a fost că am reuşit să contracarăm jocul Reşiţei, şi să avem şi un pic de şansă. Contează în primul rând cele trei puncte. Şansa noastră a fost la acel 11 metri al gazdelor, în condiţiile în care ei n-au marcat, noi ne-am descătuşat, ca să spun aşa. Jocul din a doua repriză chiar a fost la discreţia noastră”, a declarat Enache Costea, antrenorul Unirii Slobozia.

CSM Reșița rămâne cu victoriile obținute în deplasare și golurile încasate pe teren propriu, nu mai puțin de 7 la număr, după 0-4 cu Petrolul, 0-0 cu ASU Politehnica Timișoara și 0-3 cu Unirea Slobozia.

Rezultate consemnate, sâmbătă, în meciurile disputate în etapa a 6-a a Ligii a II de fotbal:

AFC Farul Constanţa – FC Metaloglobus Bucureşti 1-2
CSM Reşiţa – AFC Unirea 04 Slobozia 0-3
AFC Ripensia Timişoara – SCM Gloria Buzău 2-1
AFK Csikszereda Miercurea Ciuc – ASU Politehnica Timişoara 2-0
AFC Dunărea 2005 Călăraşi – CS Aerostar Bacău 3-2
ACS Viitorul Pandurii Târgu Jiu – FC Petrolul Ploieşti 1-1
ACS Fotbal Comuna Recea – FC U Craiova 1948 3-3

Rapid Bucureşti a învins-o pe Concordia Chiajna cu scorul de 4-2, vineri seara, pe teren propriu, la Buftea,

Luni se va juca partida FC Universitatea Cluj – CS Pandurii Lignitul Târgu Jiu (Cluj Arena – Cluj-Napoca, 18:00), iar marţi se va juca meciul CS Mioveni – AFC Turris-Oltul Turnu Măgurele (Stadion Orăşenesc – Mioveni, 19:30). CSM Slatina stă în această rundă.

CSM Reșița va evolua miercuri, 7 octombrie de la ora 14.30, la Severin împotriva FCU Craiova 1948, în Cupa României, ediția 2020-2021.