Scandal între cetățenii care așteptau în fața secției de votare de la Zorlențu Mare

În localitatea Zorlențu Mare a fost constituită o zonă specială de siguranță publică, în care au fost angrenate peste 50 de efective de poliție și jandarmerie, cu scopul de asigura ordinea și siguranța publică și a preveni faptele antisociale.

În urma analizelor efectuate pe indicatori de risc, au fost planificate în zonă și executate misiuni cu efective mărite de jandarmi, polițiști și luptători de la Serviciul pentru Acțiuni Speciale Caraș-Severin, inclusiv efective din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi Timișoara.

Pe parcursul zilei, efectivele aflate la fața locului au acționat cu promptitudine pentru aplanarea mai multor situații conflictuale izbucnite în mod spontan între cetățenii care așteptau în fața secției de votare pentru a-și exprima dreptul la vot, organele de ordine publică aplicând 5 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 6.000 de lei, în cazurile în care s-au constatat încălcări ale legii.

Pe această cale asigurăm cetățenii cu drept de vot că au fost luate toate măsurile legale ca până la închiderea urnelor să își poată exprima dreptul la vot, iar în acest sens, facem apel la calm și la respectarea legii.

Efectivele MAI vor fi în continuare la datorie până la finalizarea misiunii, iar orice sesizare va fi tratată cu celeritate și seriozitate, acestea manifestând toleranță zero în cazurile de încălcare a legii, indiferent de opțiunile politice ale persoanelor implicate.

Cele mai citite

Related Articles