De la începutul procesului de votare au fost înregistrate 318 sesizări referitoare la posibile contravenţii sau infracţiuni care au legătură cu procesul de vot, dar 119 nu s-au confirmat, a anunţat, duminică, purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Interne (MAI), Monica Dajbog.

„La nivelul structurilor Ministerului Afacerilor Interne s-au primit 318 sesizări referitoare la posibile contravenţii sau infracţiuni care au legătură cu procesul de vot, dar 119 nu s-au confirmat în urma primelor verificări. Cu privire la alte 111 sesizări se efectuează în continuare cercetări”, a declarat Monica Dajbog la sediul MAI.

Ora 15.00 – Activitățile desfășurate de structurile MAI în contextul alegerilor locale

Ora 15.00 – Activitățile desfășurate de structurile MAI în contextul alegerilor locale

Publicată de Ministerul Afacerilor Interne, Romania pe Duminică, 27 septembrie 2020


Potrivit acesteia, au fost aplicate 54 de sancţiuni contravenţionale, fiind date 20 de avertismente scrise şi 34 de amenzi în valoare de 38.000 de lei.

„Cele mai frecvente fapte contravenţionale sesizate au fost de continuare a propagandei electorale, sfătuirea alegătorilor cu cine să voteze, fotografierea sau filmarea buletinului de vot”, a menţionat purtătorul de cuvânt al MAI.

În plus, a precizat Dajbog, se efectuează cercetări cu privire 37 de infracţiuni, precum coruperea alegătorilor sau fraudă la vot.

„În ceea ce priveşte aglomerările care se înregistrează la intrarea în localurile de vot unde funcţionează mai multe secţii de votare, în scopul fluidizării, efectivele MAI au luat măsuri pentru organizarea unor culoare separate de acces pentru fiecare secţie de votare”, a spus Monica Dajbog. AGERPRES