[FOTO]Preșcolarii Grădiniței ,,Riki-Priki” din Reșița au marcat Ziua Europeană a Sportului Școlar

Preșcolarii Grădiniței cu Program Prelungit ,,Riki-Priki” Reșița iubesc să fie activi (#BeActive) la grădiniță, prin sport și joacă, astfel  au ales sa celebreze mișcarea și sa dea startul unei vieți sănătoase participând la Ziua Europeană a Sportului Școlar.

Ziua este sprijinită de Comisia Europeană și face parte din Săptămâna Europeană a Sportului în cadrul campaniei #BeActive,  coordonator  la nivelul României fiind ASSOCIATION SPORT FOR ALL SUCEAVA.

Campania #BeActive presupune ca cei mici s[ se miste cel puțin 120 de minute, lucru care care a fost realizat la  nivelul grădiniței prin exerciții cu sărituri, trasee, deplasare prin labirint, cursa cu obstacole, yoga pentru copii, dans si multe alte activitati.

Activitățile pe care cadrele didactice le-au planifica, au fost alese pe specificul vârstei, pe interesele și capacitățile preșcolarilor, dar, de asemenea, un lucru important, s-au desfășurat conform măsurilor de prevenție privind infectarea cu virusul Sars-Cov-2, păstrând distanțarea, lipsa manipulării de obiecte, dozarea mică a efortului depus si aerisirea permanentă a sălilor de grupă.

De același autor

Related Articles