Astăzi, 24.09.2020, a avut loc şedinţa săptămânală a Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Caraş-Severin pentru  analizarea evoluţiei situaţiei epidemiologice în cadrul unităţilor de învăţământ din judeţul nostru.

În urma cererilor înaintate de către consiliile de administraţie ale unor unităţi de învăţământ, avizate de către Inspectoratul Şcolar Judeţean Caraş-Severin şi de către Direcţia de Sănătate Publică Caraş-Severin, CJSU a aprobat propunerea de suspendare a cursurilor unei grupe de studiu a unei clase din cadrul Liceului Teoretic ”Traian Vuia” Reșița, pe o perioadă de 14 zile, începând cu data de 25.09.2020, ca urmare a confirmării unui caz de infectare COVID-19 în această clasă, conform conform Hotărârii nr. 23/23.09.2020 a Consiliului de Administraţie al Liceului Teoretic ”Traian Vuia” Reșița și cea de menținere a scenariului 2 – galben de funcționare a unității de învățâmânt.

  De asemenea, s-a aprobat propunerea de suspendare a cursurilor unei clase din cadrul Colegiului Tehnic Reșița pe o perioadă de 14 zile, începând cu data de 25.09.2020, conform Hotărârii nr. 62/24.09.2020 a Consiliului de Administrație al Colegiului Tehnic Reșița și cea de menținere a scenariului  1 – verde de funcționare a unității de învățâmânt.

        Prefectul Cristian Gâfu a cerut tuturor  membrilor CJSU să fie responsabili şi  să transmită mesaje ferme în teritoriu, despre gravitatea situaţiei epidemiologice din  judeţul nostru şi  a anunţat că va verifica personal dacă aceste acţiuni vor fi puse în aplicare.      Prefectul a reiterat încă o dată importanţa responsabilizării părinţilor şi a elevilor, care după orele de curs nu respectă măsurile de distanţare fizică, punând astfel în pericol atât sănătatea cadrelor didactice şi  a personalului auxiliar din unităţile de învăţământ, cât şi  pe cea  a colegilor  şi a  familiilor lor. Cristian Gâfu a apreciat că dacă elevii şi părinţii nu vor deveni mai responsabili, se va  ajunge în  situaţia în care toate unităţile de învăţământ să funcţioneze în scenariul roşu şi acest lucru nu ar fi deloc benefic pentru dezvoltarea educaţională a elevilor.