Şi firmele din Reşiţa pot plăti taxele şi impozitele locale online, cu cardul, prin intermediul platformei GHIŞEUL.RO. Pentru a beneficia de această facilitate, contribuabilii trebuie să solicite Direcţiei Impozite şi Taxe eliberarea unui nume de utilizator şi a unei parolei.

La nivelul Direcției Impozite și Taxe a fost implementată săptămâna trecută metoda de plată online a impozitelor și taxelor locale cu cardul bancar prin intermediul platformei GHIȘEUL.RO și pentru contribuabilii persoane juridice.

Pentru a beneficia de această facilitate persoanele juridice, care au bunuri impozabile pe raza municipiului Reșița trebuie să solicite Direcției Impozite și Taxe eliberarea numelui de utilizator și a parolei. Solicitarea acestor elemente de identificare se poate face la adresa de mail impozite.taxe@primariaresita.ro sau la sediul instituției situat în Reșița, P-ța 1 Decembrie 1918, nr. 9. Solicitarea va fi însoțită de următoarele documente, în copie: CUI societate, act de identitate reprezentant legal societate, iar în cazul depunerii directe la instituție împuternicire pentru persoana care depune (în cazul în care aceasta nu este reprezentantul legal). Totodată, este obligatorie comunicarea adresei de mail a societății, deoarece pe această adresă de mail vor fi comunicate datele de autentificare după emitere.

Avantajele plății impozitelor și taxelor locale prin intermediul GHIŞEUL.RO sunt:
-se pot vizualiza în orice moment bunurile impozabile pe care le are societatea înregistrate în evidența fiscală și sumele de plată aferente acestora de oriunde există acces la un terminal cu conexiune la internet;
-plățile sunt ușor de efectuat prin intermediul cardului bancar, descărcarea acestora în evidența fiscală fiind automată;
-nu se percep comisioane;
-nu mai este necesară deplasarea la ghișeele instituției pentru efectuarea plăților.