Stiri Electorale 23.09.2020 ora 18

Liderul Partidului Ecologist Român în Caraş-Severin candidează pentru preşedinţia Consiliului Judeþean. Valentin Armaşu a declarat într-o conferinţã de presã cã îşi doreşte un alt fel de administraţie publică şi o altfel de politicã. Îi cunoaşte bine pe toţi actorii principalii ai scenei politice din Caraş-Severin şi tocmai din acest motiv spune cã e nevoie de o schimbare radicalã.

Prezent în Caraş-Severin în campanie electoralã alãturi de candidaţii USR PLUS Dacian Cioloş a vorbit despre necesitatea transparentizãrii deciziilor politice din administraţia localã şi de necesitatea ca pe lângã proiectele de apã, canalizare ori infrastructura rutierã sã existe proiecte şi în educaþie, culturã, sãnãtate. Andrei Plujar, candidat la Şefia Consiliului Judeþean Caraş-Severin şi Daniel Toma candidat la primãria municipiului Reşiţa, şi-au prezentat proiectele pentru urmãtorii 4 ani pentru dezvoltarea municipiului reşedinţã de judeţ şi a judeţului.

Candidatul PMP Caraş-Severin pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeþean, Ionuţ Popovici, considerã cã transportul pe Dunãre poate fi extins pentru a contribui la dezvoltarea judeţului. Transformarea portului de de la Moldova Nouã într-un punct de trecere a frontierei cu bacul este un mare plus pentru turiştii din ambele ţãri. Fie pentru o simplã plimbare, fie pentru a cunoaşte mai bine locurile şi istoria celor douã ţãri, un astfel de acces pe fluviul Dunãrea este esenţial, a afirmat Ionuţ Popovici.

Cred cã e momentul sã facem separaþie între un om politic care vrea sã facã politicã şi cei care vor sã facã afaceri. Afirmaţia a fost fãcutã la Reşiţa de prin-vicepreşedintele PSD, Sorin Grindeanu. Declaraþia liderului social-democrat a fost întãritã de candidatul Alianþei Pro Caraş-Severin la Primãria Moldova Nouã, Adrian Torma.

În Caraş-Severin au drept de vot peste 265 de mii de persoane. În Reşiţa sunt 71792 de alegãtori, iar în Caransebeş 24735. Pe 27 septembrie în judeţ vor fi deschise 365 de secţii de votare, dintre care 70 la Reşiţa. Cele 4 tipuri de buletine de vot necesare pentru alegerile locale de duminicã au fost tipãrite şi au ajuns în Caraş-Severin. Este vorba de aproape un milion 200 de mii de exemplare, necesare pentru votarea primarilor, a preşedintelui Consiliului judeţean, a consiliilor locale şi a consiliului judeţean. La sfârşitul sãptãmânii, buletinele de vot împreunã cu celelalte materiale: ştampile, tuşiere şi materiale dezinfectante vor fi distribuite sub paza Jandarmeriei spre Primãriile din judeţ.

Astãzi echipa liberalã condusã de preşedintele filialei judeţene Ion Marcel Vela împreunã cu candidatul la Preşedinţia Consiliului Judeþean Romeo Dunca s-a întâlnit cu cetãţenii din mai multe localitãţi. La Fârliug liberalii au fost alãturi de candidata PNL la Primãrie – Adriana Elena Sãrãor, o foarte bunã specialistã în administraţie publicã. La Ezeriş, liberalii s-au întâlnit cu cetãţenii în prezenţa primarului Ioan Rusu care şi-a prezentat realizãrile şi proiectele de viitor. La Târnova liberalii îl susţin pe Ion Gheju. Seara liberalii vor fi prezenti la Turnu Ruieni alaturi de Cosmin Belci, in satul Vaîlişoara comuna Bucoşniţa alãturi de candidatul la Primãrie Ion Belciu şi în satul Vârciorova, comuna Bolvaşniţa pentru al sustine la Primãrie pe Silviu Petru Ivãniş.

De același autor

Related Articles