UVT modernizează infrastructura de calcul şi stocare pentru a oferi servicii de tip Cloud şi servicii de calcul de înaltă performanţă

Universitatea de Vest din Timi?oara a lansat astăzi, 23 Septembrie 2020, proiectul “Modernizarea infrastructurii de calcul şi stocare a Centrului de Cercetare în Informatică al Universităţii de Vest din Timişoara pentru oferirea de servicii de tip Cloud şi servicii de calcul de înaltă performanţă – MOISE”.

Proiectul implementat de UVT va avea ca obiectiv general întărirea prezenţei UVT pe harta europeană a calcului de înaltă performanţă, în contextul în care în Comisia Europeană a anunţat recent că vrea să aloce resurse financiare suplimentare pentru ca UE să îşi poată menţine rolul de lider în domeniul calculului de înaltă performanţă.

Proiectul este implementat în Regiunea Vest şi are o durată de 24 luni, urmând a se finaliza la 30.06.2022. Valoarea totală a contractului de finanţare este de 5.695.580,54 lei, din care 4.851.360,61 lei reprezintă finanţare nerambursabilă.

Proiectul are ca obiectiv general creşterea capacităţii, în scopul ridicării nivelului de competitivitate pe plan internaţional al Universităţii de Vest din Timişoara, prin modernizarea infrastructurii de calcul şi stocare existentă în cadrul Centrului de Cercetare în Informatică (CeRiCS), din cadrul Facultăţii de Matematică şi Informatică, pentru a permite creşterea ofertei de servicii de tip Cloud, servicii de HPC şi integrarea în structuri internaţionale de tip Cloud şi Infrastructuri masive de date.

De același autor

Related Articles