Ştiri electorale 21.09.2020 ora 18

Au mai rămas doar câteva zile până când românii îşi vor alege noii primari, consilieri locali şi judeţeni şi preşedinţii consiliilor judeţene. Între timp, politicienii încurajează echipele înscrise în cursă şi se gîndesc la ce va urma după scrutinul de duminică. Liderul social-democrat Marcel Ciolacu a anunţat că a semnat cu Victor Ponta un acord post-electoral, în baza căruia PSD şi Pro România vor putea constitui majorităţi în consiliile locale şi judeţene, după alegerile din 27 septembrie. “Este pentru prima oară în 30 de ani când decizia a fost ca fiecare organizaţie să îşi facă singură alianţele locale. Cu-adevărat, acum câteva zile, eu am semnat un acord cu Victor Ponta, un acord de creare de majorităţi la consiliile judeţene şi consiliile locale, un fel de acord post-electoral“, a spus Marcel Ciolacu.

Ludovic Orban, preşedinte al PNL a declarat că pentru formarea majorităţii după alegerile locale, formaţiunea pe care o conduce va negocia doar cu partidele care îi împărtăşesc viziunea de dezvoltare locală. “Nu vom permite formarea niciunei majorităţi în niciun consiliu judeţean şi în niciun consiliu local cu PSD şi vom căuta aliaţi precum USR, PMP. Decizia noastră va fi aceea de a pune la baza oricărei majorităţi care se formează în consiliile judeţene şi locale, programele de dezvoltare a comunităţilor, în măsura în care putem să ne înţelegem cu grupurile din consilii pentru susţinerea acestor programe“, a spus Ludovic Orban.

Ionuţ Mihai Popovici, candidatul Partidului Mişcarea Populară la funcţia de Preşedinte al Consiliului Judeţean Caraş-Severin, îşi propune să continue proiectele pe care le-a gestionat ca vicepreşedinte al acestei insituţii în ultimii 4 ani. În atenţia acestuia sunt copiii şi bătrânii instituţionalizaţi, dar şi familiile nevoiaşe. De asemenea, el va urmări cu prioritate cele patru mari proiecte care vizează Spitalul Judeţean, se arată într-un comunicat de presă. Pentru continuarea tuturor acestor proiecte Ionuţ Mihai Popovici a optat să rămână la Consiliul Judeţean Caraş-Severin.

Felician Bebe Pasere le cere caransebeşenilor să aibă încredere în el şi în echipa sa, în care se regăsesc oameni din toate domeniile de activitate, o echipă care îşi propune să refacă oraşul. Candidatul Pro România pentru Primăria Caransebeş a declarat pentru postul nostru de radio că a intrat în politică convins de necesitatea resuscitării clasei politice, în care se regăsesc de ani de zile aceeaşi oameni care doar îşi schimbă scaunele între ei, fără rezultate vizibile.

Cele mai citite

Related Articles