În etapa a IV-a a Ligii a II-a de fotbal s-au jucat sâmbătă, 19 septembrie 7 partide. Pe stadionul ”Mircea Chivu” s-a consumat derby-ul bănățean între CSM Reșița și ASU Politehnica Timișoara.

Jocul s-a încheiat nedecis, 0-0, după ce ambele formaţii au avut ocazii clare de a marca. Cele mai multe s-au derulat în partea a doua a întâlnirii.  A fost și un duel al galeriilor care s-au aflat pe dealul din vecinătatea stadionului, un spectacol remarcat și de tehnicianul rosso-nerilor, Alexandru Pelici, la final de joc:

Vreau să încep prin a mulţumi ambelor galerii. Ăsta este fotbalul, spectacolul sportiv e pentru suporteri, să poată veni la stadion, să-şi încurajeze echipa, şi într-o asemenea atmosferă poate ieşi un joc frumos. Cred că a fost un joc frumos, un joc disputat, cu ocazii de ambele părţi. Rezultatul final pare echitabil, au fost bare de o parte şi de alta, ocazii la ambele porţi, asta este. Mergem înainte, sunt multe curiozităţi la meciul acesta, dar la sfârşit putem spune că a câştigat Banatul, prin acest joc şi prin atmosfera creată de suporteri. Felicit pentru fair-play ambele galerii. În plan personal, vreau să dedic acest punct memoriei mamei mele, care, dacă ar fi trăit, ar fi împlinit ieri 68 de ani. Despre joc, pot spune că am început bine, ne-am creat şi noi ocazii. Ştiam că întâlnim o echipă care are doi atacanţi foarte valoroşi, poate printre cei mai în formă atacanţi din seria noastră, ştiam că este o echipă reactivă, care valorifică bine spaţiile şi va încerca să trimită mingi în spatele liniei noastre de fund. În multe momente am reuşit să contracarăm, dar au avut şi ei şansele lor, când au scăpat şi au fost aproape de gol. Felicit oaspeţii şi pe Tavi Benga pentru începutul bun de campionat. Noi încercăm să luăm fiecare meci în parte şi încercăm să scoatem maximum din fiecare joc.Noi încă nu avem omogenitatea lor, ei au păstrat un nucleu de bază la care s-au adăugat doi-trei jucători, pe când la noi au fost mai multe schimbări”, a afirmat după meci Alexandru Pelici, antrenorul formaţiei reşiţene.

Reșițeanul Octavian Benga, antrenorul timișorenilor, nu a fost pe deplin mulțumit de rezultat:

Un rezultat de egalitate de care mă declar puţin nemulţumit, pentru că am venit să câştigăm la Reşiţa. S-a văzut acest lucru şi din abordarea noastră, am încercat să jucăm ofensiv şi, din punctul meu de vedere, am controlat jocul în cea mai mare parte a timpului. În prima repriză am avut nişte situaţii foarte mari de a marca, în partea a doua au fost mai puţine, dar puteam închide jocul în prima repriză, pentru că am avut 4-5 ocazii imense. Puteam să câştigăm astăzi la Reşiţa. Felicit şi echipa reşiţeană, mai ales pe prietenul meu Alex Pelici, şi le urez succes în continuare. Noi sperăm să adunăm puncte în continuare şi să ne menţinem în fruntea clasamentului. Indiferent dacă vom juca acasă sau în deplasare, vom aborda partidele la victorie ca să-i mulţumim pe suporterii noştri, care sunt fantastici. După cum aţi văzut, ne însoţesc peste tot, chiar dacă nu pot fi pe stadion, şi asta contează foarte mult pentru noi”, a spus la final antrenorul Politehnicii, Octavian Benga.

Rezultatele de sâmbătă:

CS Concordia Chiajna – CS Pandurii Lignitul Târgu Jiu 4-0

CS Mioveni – FC Metaloglobus Bucureşti 0-1

AFC Farul Constanţa – SCM Gloria Buzău 2-2

AFC Ripensia Timişoara – CS Aerostar Bacău 2-0

CSM Slatina – ACS Fotbal Comuna Recea 2-0

CSM Reşiţa – ASU Politehnica Timişoara 0-0 și

FC Rapid Bucureşti – AFC Turris-Oltul Turnu Măgurele 1-1.

Duminică e programată partida ACS Viitorul Pandurii Târgu Jiu – U Craiova 1948 (Stadion Municipal – Târgu Jiu, 12:30), luni va avea loc meciul AFK Csikszereda Miercurea Ciuc – FC Petrolul Ploieşti (Stadion Municipal – Miercurea Ciuc, 18:00), iar marţi se va disputa jocul FC Universitatea Cluj – AFC Unirea 04 Slobozia (Cluj Arena – Cluj-Napoca, 19:00). Dunărea Călăraşi stă în această etapă.

În runda a 5-a, CSM Reșița se deplasează la SCM Gloria Buzău, iar ASU Politehnica Timișoara dispută acasă jocul cu Ripensia Timișoara, ambele întâlniri fiind programate în data de 26 septembrie de la ora 11.00.