Astăzi, a avut loc o şedinţa extraordinară a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Caraş-Severin. Tematica şedinţei  a fost evoluţia situaţiei epidemiologice în cadrul  unităţilor  de  învăţământ din  judeţ şi schimbarea scenariului de desfăşurare a activităţilor didactice în  mai multe unităţi  şcolare.

 În urma şedinţei, s-a aprobat propunerea de  suspendare a   cursurilor unei clase din cadrul Colegiului Naţional „Traian Lalescu“ Reşiţa, până la data de  01.10.2020, ca urmare a confirmării a 3 cazuri de infectare cu SARS Cov-2, în rândul elevilor din această clasă. De asemenea, s-a aprobat  propunerea de suspendare a cursurilor pe o perioadă de 14 zile, începând cu data de 18.09.2020,  pentru o clasă a Liceului Teoretic „Tata Oancea“ Bocşa, ca urmare a confirmării unui elev infectat cu SARS Cov-2 în această clasă.

În urma analizei propunerilor consiliilor de administraţie ale unităţilor de învăţământ  din judeţul nostru, avizate de către Inspectoratul Şcolar Judeţean Caraş-Severin şi de către Direcţia de  Sănătate Publică Caraş-Severin, s-a aprobat trecerea la scenariul 2(galben) de desfăşurare a activităţilor didactice pentru mai multe unităţi  de  învăţământ din judeţ.

Prefectul judeţului,  Cristian Gâfu, a ţinut să evidenţieze faptul că este necesară o mai mare responsabilizare a părinţilor şi elevilor, deoarece  s-a constatat că situaţia cea mai periculoasă este în rândul elevilor de liceu, care chiar dacă respectă regulile de distanţare fizică şi normele igienico-sanitare în cadrul  şcolii, le  ignoră cu desăvârşire în momentul în care părăsesc unitatea de învăţământ.

Prefectul a precizat că ţinerea sub control a răspândirii virusului şi implicit buna desfăşurare a activităţilor şcolare se poate realiza doar printr-un efort comun al cadrelor didactice, al instituţiilor statului dar mai ales al elevilor şi al părinţilor.