DSP Caraş-Severin va distribui aproape 1,4 milioane de măşti de protecţie pentru familiile şi persoanele defavorizate din Banatul Montan.

Conform Ordonanţei de urgenţă nr. 78 din 2020 privind acordarea de către Ministerul Sănătăţii, prin direcţiile de sănătate publică judeţene şi a municipiului Bucureşti, autorităţilor publice locale a necesarului de măşti de protecţie pentru familiile şi persoanele defavorizate de pe raza unităţilor administrativ-teritoriale, la solicitarea Ministerului Sănătăţii DSP Caraş-Severin a stabilit şi transmis necesarul de măşti de protecţie. În baza contractului încheiat de Ministerului Sănătăţii la nivel naţional astăzi, 17.09.2020, materialele sanitare repartizate judeţului Caraş-Severin au fost furnizate şi recepţionate într-un total de 1.396.100, la nivelul solicitat.

Categoriile de persoane care beneficiază de măşti de protecţie, în urma listelor depuse la DSP Caraş-Severin din partea UAT-urilor sunt: persoane beneficiare ale ajutorului social acordat în baza Legii 416/2001, persoane din familii beneficiare de alocaţie pentru susţinerea familiei acordată în baza Legii nr. 277/2010, pensionarii sistemului public de pensii ale căror drepturi sunt de până la 704 lei inclusiv, persoanele încadrate în grad de handicap care realizează venituri exclusiv din prestaţiile sociale prevăzute de Legea 448/2006.

În listele de beneficiari sunt cuprinse 27.922 de persoane, fiecare dintre acestea beneficiind de 50 de bucăţi de măşti de protecţie, conform prevederilor legale. Măştile de protecţie pentru familiile şi persoanele defavorizate au fost puse la dispoziţia UAT-urilor, în funcţie de necesarul iniţial transmis, care are obligaţia de a le ridica de la DSP CS şi a le distribui persoanelor beneficiare în baza listelor nominale aflate la sediul acestora. DSP CS a început distribuirea măştilor de protecţie către UAT Bocşa, Caransebeş, Reşiţa, în cursul zilei de azi. Tot astăzi, celelalte 74 de UAT-uri din judeţ vor fi informate să-şi organizeze activitatea de preluare a acestor materiale sanitare.

În acest scop, rugăm reprezentanţii acestora să contacteze DSP CS în vederea stabilirii unui program de lucru la e-mail: achizitiidspcs@yahoo.com, telefon 0255214445.