[AUDIO] Seminarul Teologic din Caransebeş şi-a deschis porţile

Astăzi, cu binecuvântarea Preasfinţitului Părinte Lucian, Episcopul Caransebeşului, a avut loc deschiderea festivă şi liturgică a anului şcolar 2020-2021 şi a cursurilor la Seminarul Teologic Ortodox “Episcop Ioan Popasu” din Caransebeş. Gazda festivităţii a fost curtea Centrului Eparhial a Episcopiei Caransebeşului, respectându-se condiţiile speciale de protecţie sanitară determinate de pandemia noului coronavirus.
Festivitatea a debutat cu slujba de Tedeum săvârşită de părintele Rusalin Isac, directorul Seminarului Teologic, alături de părintele duhovnic Zaharia Cocie şi preoţii profesori ai Seminarului. S-au înălţat rugăciuni de binecuvântare şi luminare a elevilor şi dascălilor la început de an şcolar, în prezenţa părintelui inspector de religie Chiosa Nicolae, a elevilor şi a părinţilor care au dorit şi au însoţit mai ales elevii de clasa a IX-a.


Mesajul Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, de binecuvântare a familiei, a elevilor şi a cadrelor didactice, a deschis seria cuvântărilor la această festivitate. Din partea Inspectoratului Şcolar Judeţean a vorbit părintele inspector de religie Nicolae Chiosa, care a evidenţiat activitatea Seminarului la nivelul Olimpiadelor şcolare judeţene şi naţionale, asigurând Seminarul Teologic din Caransebeş de sprijinul educaţional necesar din partea Inspectoratului în noul an şcolar. A urmat cuvântul părintelui director Rusalin Isac, care le-a transmis elevilor bucuria revederii şi speranţa continuităţii fireşti din punct de vedere educativ, duhovnicesc şi administrativ, prezentând în mare programul specific al Seminarului.
Având în vedere condiţiile provocate de starea de urgenţă şi de alertă, închiderea festivă a anului şcolar 2019-2020 nu s-a putut organiza. De data aceasta, profitând de bucuria de a fi împreună, cu sprijinul material şi financiar oferit de Centrul Eparhial, părinţii diriginţi au făcut şi premierea elevilor merituoşi ai claselor a IX-a, a X-a şi a XI-a din anul şcolar precedent.
Discursul final a aparţinut părintelui consilier cultural Casian Ruşeţ, care a transmis cuvântul de binevântare al Părintelui Episcop Lucian la început de an şcolar, în care a subliniat părinteasca purtare de grijă pentru Seminarul Teologic Ortodox “Episcop Ioan Popasu” din Caransebeş:

Cele mai citite

Related Articles